Afbeelding
Foto:

Aanleg Speeltuun Hernesseroord gestart

MIDDELHARNIS - Vorige week is men gestart met de aanleg van de ruime 'Speeltuun' op Hernesseroord van Stichting ZuidWester.

Al jaren is er een voornemen van Stichting Kinderboerderij Zuidwester om deze speeltuin te realiseren. Via diverse acties en fondswervingen is het gelukt om een geldbedrag te verkrijgen ter realisatie van de speeltuin. De speeltuin wordt geheel uitgevoerd voor de doelgroep: cliƫnten van ZuidWester, maar ook kinderen van Goeree-Overflakkee. Kortom, een speeltuin met praatpalen, sjeesbanen, tunnels, schommels en zelfs een heuse wilgentunnel. Ook voor groen en natuur is veel ruimte gemaakt.
Het project is getekend door designstudio Van Ginneken en wordt uitgevoerd door Jan Boeter Grond- en Straatwerk. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Van Zanten, Van Groningen Sloopwerken, Stichting Kiwanis, Rabobank en nog vele andere sponsoren.
"Een ieder wordt uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij de werkzaamheden. Op werkdagen is Dok 16 dagbesteding en horeca van ZuidWester vanaf 10.00 uur open. Men verwacht de speeltuin speelklaar op te leveren medio mei/juni dit jaar.