Eerste bijeenkomst PGGO goed bezocht

MIDDELHARNIS - Het Platform Gehandicaptenbeleid Goeree-Overflakkee hield vandaag haar eerste koffiemoment van het jaar, met haar achterban. Met een opkomst van ruim 25 personen ging het jaar goed van start.
De voorzitter, mevrouw Van Dongen, opende de bijeenkomst en heette iedereen van harte welkom. In het bijzonder de aanwezigheid van een ruime delegatie van het Oogcafé.

Na wat wisselingen in het bestuur, gaat het PGGO dit jaar verder met 2 nieuwe bestuursleden, te weten: oud-wethouder Vroegindeweij, die zich door zijn ervaring en relaties bij de gemeente en zijn kennis goed kan inzetten voor het platform. Als tweede nieuwe bestuurslid zal oprichter van het Oogcafé, Wessel, zijn intrede doen. Hij gaat zich richten op de PR van het platform en schaart zich als tweede penningmeester achter de nieuwe penningmeester John van Item.

Met andere ogen

Sinds september 2018 is het Oogcafé actief met twee bijeenkomsten per maand voor blinden en slechtzienden. Maar, zegt Wessel vandaag, zienden zijn ook van harte welkom. Met diverse items proberen we de cafébezoekers, zoals Wessel ze lachend noemt, te vermaken. Ook denkt hij dat de groep prima bij het PGGO past, aangezien wij in plaats van tegen een obstakel aan te rijden in een rolstoel of met een rollator, letterlijk dan wel figuurlijk tegen dingen aanlopen.
Ook met betrekking tot toegankelijkheid in winkels, restaurants en andere gebouwen is er voor alle doelgroepen nog winst te behalen.
"Zoals u heeft gelezen, een frisse start van het jaar voor de diverse gehandicapten. Met misschien wel de nieuwe slogan: 'Samen staan we sterk'", aldus Wessel.