Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo verzet

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 20 februari (en niet op 13 februari zoals eerder aangekondigd) een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

DEN BOMMEL

Koppelklaverjassen

De Plaatselijke commissie Den Bommel (Stichting ZIJN) organiseert op donderdag 21 februari a.s. een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34. De avond is van 19.30 tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad, telefoon: 06-20104065.

Bingo 55+

Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 21 februari mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 4,50. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34.

DIRKSLAND

Rommelmarkt

Zaterdag 9 februari wordt de eerste rommelmarkt van 2019 gehouden. De twee grote zalen van de Victoriahal zijn vol met 80 tafels, 4 kramen en 2 grondplaatsen en 2 podiumplaatsen. De markt duurt van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis. De Victoriahal is te vinden aan de Philipshoofjesweg 57a.

GOEDEREEDE

Vrouwen Rondom Goeree

Dinsdag 12 februari a.s. hebben de Vrouwen van Rondom Goeree hun ledenvergadering. Deze bijeenkomst is alleen voor leden. Verder op de agenda: dinsdag 12 maart eendaagsbestuur; dinsdag 16 april Stichting 'Goeie Hoop'; Dinsdag 14 mei bingo en dinsdag 28 mei Reisjes Sluis-Zierikzee. Niet-leden zijn ook van harte welkom. De kosten van het reisje zijn € 84,50 p.p. U kunt zich telefonisch opgeven vanaf 13 februari tot 29 maart bij Ineke Tanis, tel.: 0187-683249 of Marja van Damme, tel.: 06-13035226.

MIDDELHARNIS

Bingomiddag

De activiteitencommissie van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 20 februari een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat. Er zijn ook weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is van harte welkom op deze middag in het Wijkcentrum. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de 1e ronde begint om 13.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De negen ronden bingo kosten u € 4,50, inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje met grote prijs voor € 1,- . Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Spullen voor jaarmarkt

Zaterdag 9 februari is er weer gelegenheid om goede spullen voor de Jaarmarkt van de Herv. Gemeente Middelharnis in te leveren op het industrieterrein aan de Lorenz 1 te Middelharnis. Van 10.00-11.00 uur staan medewerkers voor u klaar om ze in ontvangst te nemen. Het is ook mogelijk spullen af te leveren bij de Hoeksteen aan de Ring.

NIEUWE-TONGE

Bingo

Wijkgroep Nieuwe-Tonge organiseert voor vrijdag 15 februari een bingo in Ons Dorpshuis. Er zijn tien rondes en één superronde. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.

OOLTGENSPLAAT

Boekenmarkt Alles Wisselt

Op zaterdag 16 februari houdt Alles Wisselt een boekenmarkt. U bent van harte welkom tussen 9.00 en 12.00 uur aan de Van Weelstraat 1, de koffie staat klaar. Komt u gerust eens kijken bij de boeken, of in snuffelschuur Alles Wisselt. Deze is elke week geopend op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

OUDDORP

Themadienst

Zondagmorgen 10 februari is er in de Gereformeerde Kerk aan de Dorpstienden 15 te Ouddorp om 10.00 uur een Themadienst. Het thema is: 'Gastvrij!' Ds. N. de Boo zal hierin voorgaan. Muzikale medewerking wordt verleend door koor The Message uit Bruinisse. Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, thee of fris.

OUDE-TONGE

Gebedsbijeenkomst

Ieder eerste woensdag van de maand komt een groep christenen uit diverse kerken bijeen om samen te bidden. Op woensdag 6 februari is er weer de maandelijkse gebedssamenkomst in de bovenzaal van Aktivia. Aanvang 20.30 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te bidden.

Open Schuur

Zaterdag 9 februari wordt er weer Open Schuur gehouden in de loods van Houweling Meubelen, Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz. Ook zijn er veel boeken en kledingstukken.

Breicafé

Woensdagavond 20 februari is het Breicafé weer geopend. Het Breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het Breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept Breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Stichting ZIJN: (0187) 483366 of e-mailen naar: m.kieviet@zijngo.nl.

Spullen voor rommelmarkt

Op 8 juni houden de Vrienden van Ebbe en Vloed de jaarlijkse rommelmarkt. Hiervoor kunnen zij nog verschillende spullen gebruiken. Bijvoorbeeld: kinderspeelgoed, antiek en spullen uit grootmoeders tijd, ect. Geen grote meubelen. Heeft u spullen die u wilt schenken? Neem dan contact op met: 0187-641844 of 0187-641592. Ze worden dan opgehaald.

Potermaaltijd

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge organiseert voor 13 februari a.s. een gezellige middag met optreden van Het Bruinisser Visserskoor. De middag begint om 14.00 uur en wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Rond 17.00 uur kan men gezamenlijk genieten van een potermaaltijd. De totale kosten voor deze middag en maaltijd zijn € 12,50. Vooruitbetaling € 2,50. Aanmelden voor 11 februari bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam, adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Tel.nummer Nel Vervloed: 0187-642697.

Tour of Faith

Zondag 10 februari komt de Tour of Faith naar de Rooms-Katholieke Kerk. Dit is dé geloofsontmoeting voor jongeren van het bisdom Rotterdam en vindt telkens ergens anders plaats. De Tour of Faith begint om 15.00 uur met een eucharistieviering met bisschop Van den Hende. Tijdens de viering is iedereen, jong en oud, welkom. Na de viering start het jongerenprogramma met catechese door monseigneur Van den Hende. Daarna worden er in groepjes gespreksvragen behandeld. Het thema is: 'Paulus en zijn roeping, aan de hand van het boek Handelingen'. "Ben je tussen de 16 en 35 jaar en spreekt dit je aan, wees dan van harte welkom voor 15.00 uur in de Rooms-Katholieke Kerk aan de Nieuwstraat 8 te Oude-Tonge. Deelname is gratis. Wel vinden we het fijn als je doorgeeft dat je er bent. Dit kan via het evenement 'Tour of Faith' op Facebook of via 06-20575826," aldus de organisatie.

SOMMELSDIJK

Cursus Geestelijke Vorming

Op 7 februari is er weer een cursusavond in de Rehobothkerk. Aanvang 19.45 uur de lezing zal verzorgd worden door dhr. G. Slootweg. Het actuele onderwerp zal zijn: 'De getuigenis van de Dordtse Leerregels'. Ook deze avond zijn ook jongeren weer van harte uitgenodigd.

Manna voor de ziel

Muziek en poëzie op zondag 10 februari om 16.00 uur in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk. De kerk is vanaf 15.30 uur open. De voorstelling duurt tot circa 17.15 uur. "Eten doen we iedere dag. Is er daarnaast een andere, meer spirituele, voeding nodig om staande te blijven? Evelijne Swinkels-Braaksma, dichteres en predikant van de Vrijzinnigen en Doopsgezinden Baarn/Soest, en Ingrid Gans, componiste en zangeres, laten in hun voorstelling 'Manna voor de ziel' gedichten, verhalen en muziek uit eigen collectie klinken. Gedichten van Evelijne uit haar bundel 'Als mijn piano wil ik zingen', en uit de recent verschenen bundel 'Rafelranden van licht', met composities van Ingrid.

STELLENDAM

Caleido

Ook in 2019 hopen men bij Caleido weer elke eerste woensdag van de maand een maaltijd te organiseren. Op woensdag 6 februari staan de deuren van inloop Caleido weer voor u open voor een heerlijke maaltijd. De deelnemers kunnen gaan genieten van een 'oer-Hollandse' maaltijd: hachee, aardappel en rode kool met appel. Ook zal er een voor- en nagerecht geserveerd worden. De kosten zijn € 10,-. U bent van harte welkom vanaf 17.00 uur, en om 17.30 uur gaat men aan tafel. De maaltijd wordt gehouden in verenigingsgebouw 'De Rank', Bosschieterstraat 6. Voor meer info of opgeven, bel 06-23506507 of volg Caleido via Facebook.

Stamppotmaaltijd 55+

Op donderdag 7 februari organiseert de activiteitencommissie van de Stichting Zijn Stellendam een stamppotmaaltijd. De stamppot bestaat uit boerenkool en hutspot met worst en spekjes en tot slot een toetje. De aanvang is 17.00 uur en de zaal is open vanaf 16.45 uur. Graag zelf een bord en bestek meenemen. Entree: € 6,-. De maaltijd wordt gehouden in het Haegse Huus. Opgeven kan tot met deze week bij mevr. M. v. Oostenbrugge, tel.: 491653, of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel.: 602411. Belangstellenden van buiten Stellendam zijn ook van harte welkom.

Verkoping

Voor vrijdag 8 februari organiseert de Hersteld Hervormde Vrouwenvereniging 'Onderzoekt de schriften' haar jaarlijkse verkoping. Een ieders is welkom in de Bethelkerk, Voorstraat 108, van 14.00 tot 18.00 uur. Er is van alles te koop: kraamcadeautjes, breiwerk, kaarten, rollen snoep, haakwerk, etc. Ook zal er fruit, groente en eieren te koop zijn. Deze kunt u eventueel ook op bestelling kopen. Ook enveloppen trekken, (altijd prijs), voor jong en oud, en u kunt intekenen voor een boodschappenmand. Ook zal er gelegenheid zijn om gezellig (tegen een kleine vergoeding), een kopje thee of koffie met iets lekkers te drinken. Voor de kinderen zal er ook een sjoelbak staan. De opbrengst is geheel voor de nieuwe kerk.

Kiprolladeverkoop

Voor zaterdag 23 februari organiseert men een verkoopactie van verse kiprollade. U kunt deze kiprollade in twee gewichten bestellen: 500 gram voor € 4,50 en 1.000 gram voor € 8,50. U kunt uw bestelling doorgeven tot zaterdag 16 februari a.s. Dit kan telefonisch tussen 18.00 en 20.00 uur via telefoonnummer 492714 of via oosters.n@gmail.com (via de mail krijgt u altijd een ontvangstbevestiging). Op zaterdagmorgen 23 februari a.s. kunt u tussen 9.00 en 10.30 uur uw bestelling afhalen bij de familie Oosters, Azaleastraat 35. Indien u niet in de gelegenheid bent uw bestelling af te halen, dan kunt u dit aangeven bij het bestellen en wordt uw bestelling vanaf 09.30 uur in Stellendam bij u thuisgebracht. De opbrengst is bestemd voor de Hersteld Hervormde Gemeente van Stellendam.