Vervolgstap traject verbeteringen in zwembad De Staver

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het is de bedoeling dat in de raadsvergadering van 14 februari meer duidelijkheid wordt gegeven over hetgeen zich heeft afgespeeld in zwembad De Staver, waardoor het bad twee dagen (31 oktober en 1 november) moest worden gesloten.

Door Jaap Ruizeveld

SRGO zal dan een toelichting geven op de reconstructie van het voorval en het college van b. en w. zorgt dan voor een raadsbrief met relevante documenten. Deze informatie is nu aan de gemeenteraad verstrekt, die in haar vragen nadrukkelijk aandacht besteedde aan de veiligheidsaspecten. Ondanks inzet, onderzoek en maatregelen, wordt er slechts beperkte verbetering van de klimatologische omstandigheden in het bad ervaren. In overleg met het bestuur van SRGO besloot het college een externe adviseur in te schakelen om te analyseren en te adviseren over de huidige (technische) omstandigheden en werkwijze in zwembad De Staver. Het onderzoek richt zich op drie onderdelen: de fysieke omgeving inclusief de staat van machines/installaties, de werkwijze en uitvoering door SRGO en de beoordeling van beoogde verbetermaatregelen.

Inzicht geven

Een analyse op deze punten moet inzicht geven of er met de huidige inzet en beoogde verbetermogelijkheden vertrouwen mag zijn in een veilige zwemomgeving en komende verbetering van de klimatologische omstandigheden in zwembad De Staver. Het college geeft thans concretisering aan de opdracht en het bepalen van een geschikte organisatie/adviseur om deze analyse uit te voeren. De bevindingen en aanbevelingen zullen daarna met de raad worden gedeeld.