Huidig rioolstelsel in kern Ouddorp voldoet aan te stellen eisen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Het huidige rioolstelsel in de kern Ouddorp voldoet aan de eisen en randvoorwaarden voor een adequaat transport van het afvalwater. Rekening wordt gehouden met een afvalwaterbelasting van 14.933 vervuilingseenheden in 2020.

Door Jaap Ruizeveld

Diverse riolen in de kern zijn in verband met de kwaliteit ervan voorzien van een kunststof binnenvoering. Dit zijn riolen in de Westerweg, Dijkstelweg, Klarebeekweg, Dorpsweg en Oosterweg. Komend jaar wordt deze voorziening ook aangebracht in de riolen in de Koolweg en een ander deel van de Klarebeekweg.

Geurfilters

Dit deelt het college in een informatieve brief mee op raadsvragen (december vorig jaar) over meldingen en klachten van bewoners over stankoverlast in de zomer van 2018. De meldingen zijn bij de gemeente bekend en behandeld. De oorzaak van de klachten heeft te maken met het extreem lang droge en warme weer in genoemde periode. De riolering werd lange tijd niet schoongespoeld door regenwater, waardoor het afvalwater de kans kreeg te gaan rotten en stank veroorzaakte. Er is na de meldingen actie ondernomen om de stankoverlast zoveel mogelijk te beperken. In een aantal gevallen zijn daarom geurfilters geplaatst. Aan de burgers is gevraagd om bij herhaaldelijke stankoverlast dit opnieuw bij de gemeentelijke dienst te melden.