Afbeelding
Foto:

Mooi bedrag voor de hulphond van KNGF

MELISSANT - Vorig jaar zijn er in de maand december in Melissant diverse activiteiten georganiseerd. Ook was er een goed doel, de hulphond van de KNGF. Tijdens de wintermarkt kon men kennismaken met deze organisatie, zij hadden ook een kraampje, en ook was er een hulphond aanwezig.

Er is tijdens deze maand een prachtig bedrag binnengehaald voor dit goede doel wat door Stichting Melishof is afgerond naar een mooi rond getal, nl. € 1000,-.
Op vrijdag 18 januari is een delegatie van Melissant naar Amstelveen gereisd om de cheque van 1000 euro te overhandigen aan de KNGF. Deze cheque is met veel dank aanvaard.
Er is van de gelegenheid meteen gebruik gemaakt om wat meer over de werkzaamheden van het KNGF te weten te komen.
De pups van KNGF geleidehonden komen ter wereld bij fokgastgezinnen, die een moederhond in huis hebben. Na ruim zeven weken gaat de pup naar een puppy pleeggezin. Deze pleeggezinnen nemen op vrijwillige basis de socialisatie, de opvoeding en de verzorging van de jonge honden voor hun rekening. Zij zorgen er voor dat de pups uitgroeien tot stabiele, goed opgevoede honden. Als de hond ongeveer 14 maanden is brengt het pleeggezin hem naar de geleide hondenschool in Amstelveen, wat vaak met de nodige traantjes gepaard gaat. De opleiding, die zes tot acht maanden duurt, kan dan beginnen. Er wordt dan ook gekeken waar de hond het meest geschikt voor is, blinde geleidehond, autisme geleidehond of toch assistentie- of buddyhond.
Afhankelijk van gezondheid, werklust en energie gaan geleidehonden rond hun negende jaar met pensioen. Dat betekent genieten van een welverdiende oude dag.
Dat er veel vraag naar geleidehonden/buddy honden is blijkt wel uit een wachtlijst van meer dan een jaar.
De delegatie kon ook zelf ervaren hoe het is om als blinde met behulp van een blinde geleidehond door een drukke stad als Amsterdam te lopen. Heel bijzonder. Onze bewondering voor zowel hond als blinde medemens is enorm toegenomen. Dat een blinde geleidehond voor zijn of haar baas een verschil van dag en nacht kan zijn blijkt wel uit een uitspraak: "De dag dat mijn geleidehond stierf, werd ik opnieuw blind".
"Dat het heel wat kost om een hond op te leiden tot hulphond of blinde geleidehond laat zich raden. Het hele traject kost € 35.000,-. Donaties worden dan ook bijzonder op prijs gesteld. Als Melissant hebben we daar een mooie bijdrage aan kunnen geven. Namens de KNGF hartelijk bedankt!" aldus de mensen van het initiatief.