Afbeelding
Foto:

Instrumentenworkshops bij de Vrolijke Fluiters

MELISSANT - Bij de Vrolijke Fluiters in Melissant zijn de laatste weken instrumentenworkshops gehouden. De blokfluitleerlingen van Vrolijke Fluiters groep 2 kregen zo de kans om kennis te maken met diverse andere instrumenten.

Bij de eerste twee workshops werd door docente M. de Lange-van Buren iets verteld over de dwarsfluit, panfluit, pijperfluit, piano, harp, gitaar en klein slagwerk. Nadat deze instrumenten door de docente zijn laten horen, mochten ook de leerlingen ze even proberen.
De derde workshop is gehouden in samenwerking met professioneel hoboïst dhr. A.J. de Lange. Hierbij kwamen de rietinstrumenten aan bod: hobo, Engelse Hoorn, fagot, klarinet en saxofoon. Over al deze instrumenten wist dhr. De Lange pakkend te vertellen en natuurlijk heeft hij ze ook bespeeld. Vervolgens kregen de leerlingen de kans om zelf geluid uit een van deze instrumenten te krijgen.
Bij de laatste workshop zullen enkele koperblaasinstrumenten aan bod komen, evenals de viool en contrabas.
Informatie over muziekles is verkrijgbaar bij fam. De Lange via tel.nr. 0187-602620 of e-mail: aj-delange@kpnmail.nl. Er wordt les gegeven op blokfluit, dwarsfluit, hobo, Engelse Hoorn, fagot, klarinet en saxofoon. Tevens kunt u hier een aanvraag doen voor het stemmen van uw piano.