Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 11 februari een kaartmiddag. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 13 februari een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

DEN BOMMEL

Herdenking ramp

Vrijdag 1 februari wordt ook in Den Bommel de Watersnoodramp herdacht, waarbij twaalf Bommelse dorpsgenoten zijn omgekomen. 's Middags is er gelegenheid om bloemen te leggen bij het herinneringspaneel aan het einde van de Molendijk. Er wordt verzameld in gebouw 'Bij de Bron', 's middags van 13.30 tot 14.00 uur. Vandaar gaat men gezamenlijk met auto's naar het paneel. Na de bloemlegging kan er koffie worden gedronken in 'Bij de Bron'. 's Avonds is er een herdenkingsdienst in de Hervormde Kerk. Aanvang 19.00 uur. Na de dienst zal er een krans worden gelegd namens de gemeente door wethouder Bruggeman.

DIRKSLAND

Rummikub

Voor wie graag rummikub speelt, maar niemand heeft om dit regelmatig mee te doen, is er nu een oplossing, want in Dirksland heeft men het plan om een rummikubclub te starten. Het bekende spel wordt door velen gespeeld. Het vergt inzicht, concentratie en een beetje bluf. Bij voldoende belangstelling kan men met elkaar de dag en tijd bepalen. Lijkt het u gezellig om hier aan deel te nemen? Kom dan langs op dinsdag 5 februari om 13.30 uur. In Reginahof 1 (achter de apotheek). Voor meer informatie, bel of mail: joke.vandijk@careyn.nl, tel.: 06 53861647.

Reuma Patiëntenvereniging

De Reuma Patiëntenvereniging Goeree-Overflakkee houdt weer een bijeenkomst op maandag 4 februari. Dit is in het restaurant van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Deze keer zal de heer Boudewijn van den Aarsen, apotheker uit Dirksland, iets vertellen over medicijnen voor reuma en welke medicijnen niet meer vergoed worden per 1 januari 2019. De inloop is vanaf 19.30 uur met koffie of thee.

Bingo

Donderdag 31 januari is er weer een bingoavond in de Victoriahal. Tijdens de bingo is er ook een lekker hapje en natuurlijk weer hele mooie geldprijzen. De zaal gaat om 18.45 uur open en de ballen starten om 19.30 uur. De Victoriahal is te vinden aan de Philipshoofjesweg 57a.

MIDDELHARNIS

Bingoavond

In het Wijkcentrum wordt voor jong en oud een bingo-avond georganiseerd door de bingocommissie van Stichting ZIJN. Deze avond is op zaterdag 9 februari. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 12 ronden bingo kosten u € 7,00, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor €1,-. En, wegens succes, weer een vluggertje met grote prijs voor € 1,-. U kiest natuurlijk zelf waaraan u allemaal meedoet. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Spreekuur Ketenzorg Dementie

Dinsdag 5 februari is er weer spreekuur Ketenzorg Dementie. U kunt bij de casemanagers dementie terecht met alle vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Het spreekuur is onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie boeken en hulpmiddelen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers (en andere belangstellenden). De middag wordt gehouden in de Bibliotheek. Tussen 14.00 en 15.00 uur.

Repair Café

Ook in 2019 gaat het Repair Café Middelharnis weer aan de slag met mensen te helpen met het repareren van apparaten, kleding, etc. Op zaterdag 2 februari is het Repair Café actief op de Locatie Goed voor Goed Kringloopcentrum aan de Simon Stevinweg 49 van 10.00 tot 13.00 uur. Ook dit jaar is er men er altijd op de eerste zaterdag van de maand.

Zendingsavond

Op donderdag 31 januari zal er een zendingsavond worden gehouden in verenigingsgebouw 'De Open Hof' van de Chr. Ger. Kerk aan de Hoflaan 41. Voor deze avond is uitgenodigd Sylvester Bhatti, die namens de Stichting Pakistaans Europese Christenen Alliantie (PECA) een presentatie zal verzorgen. PECA werkt onder Pakistaanse christenen in en buiten Pakistan, die gevlucht zijn of door hun geloofsovertuiging ernstig gevaar lopen. PECA verzorgt noodopvang en zet zich in om de situatie van deze christenen te verbeteren.

Goederen voor Roemenië

Zoals altijd is de eerste zaterdag van de maand, nu op zaterdag 2 februari, de loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis weer geopend voor het brengen van goederen voor Roemenië. Tussen half 10 en half 12 staat men gereed om hulpgoederen in ontvangst te nemen. Naast de gebruikelijke zaken die u kunt inleveren, is er ook behoefte aan breiwol! Een aantal vrijwilligers gebruikt dit om warme (kinder)kleding te produceren en daar is grote behoefte aan onder de arme bevolking. Benieuwd waar de goederen uit Middelharnis terecht komen? Bekijk de foto-albums op www.oosteuropa-werkgroep.nl. Graag ook een bijdrage voor de transportkosten. Bij de ingang van de loods staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage. De opbrengst van de verkooptafel in de loods help natuurlijk ook om de transportkosten laag te houden. Vragen? Bel 484228, 603051 of mail naar: info@oosteuropa-werkgroep.nl.

SOMMELSDIJK

'Poëzie en muziek'

Vrijdag 1 en 8 februari, alsmede maandag 25 februari, houdt de commissie Vorming & Toerusting van de Exoduskerk aan de Dorpsweg in Sommelsdijk een drietal bijeenkomsten gewijd aan het thema 'Poëzie en muziek'. Ds. Jan de Visser leidt de gesprekken. Hij zal de hoofdlijnen van de Nederlandse dichtkunst toelichten en hij laat daarbij passende muziek horen. Een brochure met de te bespreken gedichten en de te behandelen muziek wordt aan de bezoekers van de bijeenkomsten uitgereikt. Aanvang 19.30 uur. Exoduskerk, Dorpsweg 97a in Sommelsdijk. Een ieder is van harte welkom.

STELLENDAM

Poteravond

Vrijdag 8 maart is er weer een gezellige poteravond in het Haegse Huus. De prijs voor deze avond is 22,50 euro per persoon, incl. één consumptie, potermaaltijd, ijs, koffie of thee. Mengemoes zorgt voor de muziek. Opgeven kan bij Lena Moerkerk, tel.: 06-22315726of d.moerkerk@hotmail.com