Afbeelding
Foto:

Kestbomenhandel door ijverige jongelui

MIDDELHARNIS - Het is al weer even geleden, maar we kregen nog een mooi verhaal door over de kerstbomeninzameling van drie actieve kinderen.

Mees Petermeijer (11) en Jesse (9) en Tim (7) Hartog uit de Emmalaan in Middelharnis zijn in de kerstvakantie druk bezig geweest met een eigen kerstbomenhandeltje.

Toen ze hoorden dat je geld kon verdienen met het ophalen van kerstbomen, werden er al gauw plannen gesmeed en taken verdeeld! De tweede helft van de kerstvakantie zijn de jongens uren achtereen aan het sjouwen geweest. Door het hele dorp heen werden kerstbomen opgehaald met de fiets of kruiwagen.
Sommige bomen werden gevonden bij de opritten van de huizen, maar een groot deel werd op afspraak afgehaald. Er werd een serieuze administratie bijgehouden, waar en wanneer er bomen opgehaald konden worden!
In totaal werden er 168 bomen ingezameld in de tuin van de opa en oma van Mees!
Een enorme hoeveelheid van toch ook wel heel veel grote bomen!
Ook werd een plan bedacht door de jongens om deze bomen naar het inzamelpunt van De Staver te krijgen. De tante (Dini Ras) van Jesse en Tim wilde in ruil voor eigen gebakken cake wel de stapel bomen met trekker en kar naar het inzamelpunt bij De Staver brengen.
Alleen het inladen van de kar kostte de jongens al meer dan een dagdeel werk.
Naar tevredenheid van de ouders, want die hebben geen omkijken gehad naar de sjouwende jongens, versleten werkkleding en schoenen is wat wij eraan over gehouden hebben, en de naalden duiken ook nog steeds overal op! Want verstoppertje spelen in de berg bomen was ook erg leuk!
De jongens verdelen onderling het geld dat ze hebben opgehaald met deze actie. En weten genoeg leuks om te kopen! Al proberen ze eerst nog verder te sparen.