Het team van Therapie en Bewegingscentrum Goeree in de locatie Ouddorp. (Foto: Arjo van der Graaff)
Het team van Therapie en Bewegingscentrum Goeree in de locatie Ouddorp. (Foto: Arjo van der Graaff) Foto:

Therapie- en Bewegingscentrum Goeree heeft nu alle ruimte in vernieuwde vestiging in Ouddorp

OUDDORP – Ria Lagendijk en haar collega's van Therapie- en Bewegingscentrum Goeree hebben een drukke tijd achter de rug. Sinds dit jaar is het centrum weer terug op de oorspronkelijke locatie aan de Molenweg in Ouddorp. Nu met veel meer ruimte en mogelijkheden dan voorheen. Afgelopen vrijdag is het centrum heropend.

Door Adri van der Laan

Ria Lagendijk is trots op de totaal vernieuwde ruimte die zij voor de vestiging Ouddorp van Therapie- en Bewegingscentrum Goeree heeft gekregen. Zeven jaar geleden betrok zij deze ruimte op Molenweg 4b. Ze moest de bovenverdieping van het pand delen met het Chinese restaurant. Op 8 mei vorig jaar maakte een korte felle brand voorlopig een eind aan het onderkomen voor haar centrum.

Ingrijpend

De brand was natuurlijk ingrijpend, zo vertelt Ria Lagendijk. "Gelukkig kregen we alle medewerking van de Rabobank en konden we van het leegstaande gebouw, waarin voorheen de bank en bibliotheek gevestigd waren, gebruik maken. Dit was een mooie ruimte met eveneens veel parkeerruimte". Vanwege een toename van activiteiten was het centrum voor haar vestiging in Ouddorp wel aan uitbreiding toe. Door de brand kwamen de plannen in een stroomversnelling. Het Chinese restaurant had na de brand geen plannen meer om verder te gaan, waardoor vrijwel de gehele bovenverdieping aan de Molenweg ter beschikking kwam voor het centrum van Ria Lagendijk. In de afgelopen maanden is er veel werk verzet om de ruimte te verbouwen. Vrijdag was de opening en konden geïnteresseerden het resultaat van de inspanningen bewonderen. De drie behandelruimten zijn na de brand volledig vernieuwd, en in de nieuwe ruimte is een mooie fitnessruimte gecreëerd, die wordt gebruikt door Fitnesscentrum Fit-Upp en Fysiotherapiepraktijk Lagendijk.

Uitstekende locatie

Ria Lagendijk legt uit dat het Therapie- en Bewegingscentrum in Ouddorp op een uitstekende locatie ligt. De bereikbaarheid is goed vanwege ruime parkeergelegenheid en een bushalte tegenover de ingang. Verder is het centrum voorzien van een lift die ruim genoeg is voor kinderwagens, rolstoelen en scootmobielen. In het centrum in Ouddorp zijn naast Fitnesscentrum Fit-Upp veel verschillende paramedische beroepen ondergebracht, zoals fysiotherapie (waaronder manuele therapie, oncologische fysiotherapie, claudicatiotherapie, sport- en revalidatiefysiotherapie, oedeemtherapie, dry needling en medische trainingstherapie), kinderfysiotherapie, diëtiek, logopedie en oefentherapie-Cesar.

Onder één dak

Doordat er nu op beide locaties van het centrum veel professies onder één dak gevestigd zijn, is het doorverwijzen of overleg tussen de therapeuten makkelijker geworden. Ria Lagendijk: "We brengen daarnaast de zorg dichter bij de patiënt, en dit heeft voor zowel de patiënt als voor therapeuten en trainers voordelen".
Ria Lagendijk begon in 1981 het centrum in Goedereede aan de Varkensmarkt. Later nam ze haar intrek in het voormalig Groene Kruisgebouw aan de Charbonstraat. Ook in het centrum in Goedereede zijn verschillende disciplines van Therapie- en Bewegingscentrum Goeree gevestigd, waaronder podotherapie en osteopathie. Het volledige aanbod is te vinden op de website: www.therapie-goeree.nl