Extra investeerder project voormalig gemeentehuis

GOEREE-OVERFLAKKEE - Invulling van het perceel voormalig gemeentehuis in Oude-Tonge is weer een stap dichter bijgekomen, nu naast Woongoed GO zich een partij heeft gemeld die bereid is te investeren in appartementen met lichte zorg.

Door Jaap Ruizeveld

Woongoed heeft al eerder kenbaar gemaakt in het perceel 25 tot 30 seniorenappartementen te willen realiseren. Deze toevoeging acht het college van b. en w. van meerwaarde voor het oostelijk deel van het eiland. Met name voor de woonkern Oude-Tonge.
Dit meldt het dagelijks bestuur in een informatieve brief aan de gemeenteraad. Uit onderzoek van Woongoed GO en signalen vanuit de dorpsraad in Oude-Tonge kwam al eerder naar voren dat er behoefte is aan kwalitatief goede seniorenappartementen in de sociale huursector. Omdat deze insteek in opbrengst lager uitvalt dan bij verkoop aan een commerciƫle partij, was het belangrijk nog een extra partij te vinden voor een aanvullend zorgconcept. Dit geeft dan immers een hogere opbrengst voor het perceel. Met Woongoed GO is een intentieovereenkomst getekend om het project in samenspraak met de gemeente en de externe partij nu verder uit te werken. Bouw van de seniorenappartementen en de appartementen met lichte zorg betekent dat een herziening van het bestemmingsplan nodig is.