Vertraging document rond recreatieparken

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het is het college van b. en w. niet gelukt om de toezegging aan de raad om eind 2018 een inventarisatie ter besluitvorming aan te bieden over het onderwerp recreatieparken.

Door Jaap Ruizeveld

De gemeenteraad stelde vorig jaar de 'Kadernota revitalisering van recreatieparken met onrechtmatige bewoning' vast. Daarbij is ingestemd met de te volgen aanpak. Inhoudend de afronding van gesprekken met de provincie en de (eigenaren van de) betreffende recreatieparken. Het inventarisatietraject blijkt meer tijd te vergen dan was ingeschat.
Dit heeft ook te maken met de beschikbare ambtelijke capaciteit. Het gaat hier om een belangrijke fase in het traject. Uit praktijkervaringen op andere plaatsen in het land, waar met name de aanpak op de Veluwe een voorlopersrol heeft, is duidelijk dat de basis (de inventarisatie) goed op orde moet zijn om succesvol overige stappen te kunnen zetten. In een raadsbrief stelt het college (portefeuillehouder) dat deze maand de inventarisatie dient te worden afgerond, inclusief bestuurlijk overleg met de provincie over dit dossier. Na afronding van de inventarisatie zijn er in februari contacten met de betreffende recreatieparken.
Alle gegevens worden vervolgens verwerkt. In de vergadering van 11 april wordt het document (de advisering) dan aan de gemeenteraad aangeboden.