Gelukkig het nieuwe jaar in

Goede voornemens, wie heeft ze niet gemaakt? De meeste Nederlanders maken ze. Bijvoorbeeld om meer te gaan sporten, meer te doen voor een ander of te gaan afvallen. Mijn voornemen is om meer aan mezelf te denken. Dit klinkt misschien heel raar. Voor mij in ieder geval wel. Vaak sta ik klaar voor een ander. En zoals de meesten die dit doen, betekent dit dat je zelf op de laatste plaats komt. Mijn motto voor 2019 is dan ook: 'Zit je zelf goed in je vel, dan merken de mensen om je heen dit ook wel'. En natuurlijk mogen er ook wat kilootjes af en wat conditie bij, maar dat is voor latere zorg.
Hoe vinden we een mooie middenweg in ons toch al veel te drukke leven, ons gezin en de mensen om ons heen? We hebben steeds meer ballen hoog te houden. Tegenwoordig best moeilijk, toch?

Keuzes maken is de beste oplossing. Wat zijn de drie dingen die het belangrijkst zijn? Als je niet weet wat je het belangrijkst vindt, is alles even belangrijk. En is onrust een van je de dagelijkse dingen waar je tegenop loopt.
Een mens is niet gemaakt om te haasten. Het is niet gezond voor je lichaam en al helemaal niet voor je geest. Pak je rust. Kijk om je heen. Geniet van het leven en je geliefden.
Maar hoe dan? Er zijn zoveel adviezen, regels en goede bedoelingen die je de goede weg op moeten wijzen. Door de bomen zie je het bos niet meer. Waarschijnlijk is uitzoeken wat het beste bij jouw past het handigst. Als dit niet alleen lukt, zoek dan iemand die je kan helpen. Mi mekaore is fijner en lukt het vast beter.
Kijk wat voor jou het belangrijkste is, maar vergeet zeker jezelf niet.
Voor nu was het weer haasten om deze column te schrijven, dus de planning was niet helemaal goed ;). Beginnen met mijn eerste goede voornemen dan maar; beter plannen.
Gelukkig, gezond en gezegend 2019 gewenst.


Deze column is geschreven door Nicole Gierman.