Afbeelding
Foto:

Documentaire over Maria Callas in De Overkant

OUDDORP - Ruim 40 jaar na haar dood krijgen de fans van Maria Callas een mooi geschenk: in Maria by Callas voel je hoe enorm haar succes was en hoe breekbaar de mens achter de mythe bleek.

Als je iemands volledige levensloop kan reconstrueren met uitsluitend bestaande beelden, zoals regisseur Tom Volf doet in Maria by Callas, dan zegt dat veel over de buitenmaatse bekendheid van het onderwerp. Maria Callas was meer dan een operazangeres: ze was een wereldster die bij elke stap gefilmd en gefotografeerd werd – nog een geluk dat er in haar tijd geen smartphones bestonden, of ze had de hele tijd moeten poseren voor selfies met fans.
Voor wie Callas niet (goed) kent, is deze documentaire een mooie introductie. Maar ook voor echte fans is het een geschenk.
Deze documentaire wordt vertoond in De Overkant, Dijkstelweg 33 Ouddorp, op donderdag 24 januari. Aanvang voorstelling 19.30 uur. De Overkant is open vanaf 19.00 uur. Kaarten via VVV, telefoon: 0187-681789. Toegang € 7,50. De koffie en thee zijn gratis.