Afbeelding
Foto: Marcel Wagenaar

Dirkslands Mannenkoor open avond en nieuwe organist

DIRKSLAND - Het Dirkslands Mannenkoor, al sinds 35 jaar het grootste (mannen)koor van Goeree Overflakkee, hoopt op 9 januari de repetities weer aan te vangen met een open avond. Ieder manspersoon vanaf 15 jaar kan vrijblijvend deze avond bezoeken en meezingen of meeluisteren.

Met een ledenaantal van rond de 80 is het Dirkslands Mannenkoor een fenomeen in de wijde omgeving en het is een genot om met deze mannen mee te mogen zingen of te mogen beluisteren.
Onder leiding van dirigent Dinant Struik wordt een breed repertoire van psalmen en geestelijke liederen ingestudeerd en uitgevoerd. Deze eerste avond van het nieuwe jaar zal ook in het teken staan van afscheid. Na vele jaren zal organist Jan Hoek uit Ouddorp zijn plaats op de orgelbank verlaten en zal hij opgevolgd worden door de bekende organist Jan Rozendaal uit H.I. Ambacht.
De eerstvolgende uitvoering staat gepland voor 16 februari in de fraaie Catharijnekerk van Brielle. Hier zullen de mannen samen als één groot koor optreden met het Christelijk Ouddorps Mannenkoor en zal ook de bekende organist André Nieuwkoop aanwezig zijn en de samenzang (ook met bovenstem) begeleiden.
Dit is een avond waarvan de opbrengst bestemd zal worden voor Christenen voor Israël. Een ieder is van harte welkom op de open avond op woensdag 9 januari om 20.00 uur in de zaal van de Gereformeerde Gemeente van Dirksland.