Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 9 januari een gezellige bingomiddag, die begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 14 januari a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Koppelklaverjasavond

De Plaatselijke commissie Den Bommel (Stichting ZIJN) organiseert op donderdag 10 januari a.s. een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34. De avond is van 19.30 tot 22.30 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad, telefoon: 06-20 10 40 65.

DIRKSLAND

Jubileumjaar Excelsior

Woensdag 9 januari begint het gemengd koor Excelsior uit Dirksland weer met haar wekelijkse repetities in het verenigingsgebouw De Schakel, Beatrixlaan 31. Aanvang: 19.45 uur. Het koor, onder leiding van dirigente Meike Warmoeskerken, gaat flink studeren voor het jubileumconcert in november vanwege het 110-jarig bestaan van het koor. Het oudste koor op het eiland. Het musicale thema voor dit jubileumconcert is van 'Klassiek, Opera, Operette naar Musicals'. Wie interesse heeft om aan dit project mee te werken, is van harte welkom op de eerste repetitieavond in De Schakel. Het koor bestaat nu uit 50 leden die van het gehele eiland komen, maar weinigen komen uit Dirksland zelf. "Dus Dirkslanders, denk eens goed na en steun de oudste vereniging van uw dorp, zodat we een mooi concert kunnen geven. U weet het: zingen is heel gezond, stressverminderend en een heel sociaal gebeuren. Wij rekenen nu op u: uw map en de koffie staan klaar", aldus het koorbestuur. Natuurlijk mag men ook een aantal weken proberen voor men zich aanmeldt.

Dance4kids

Op zaterdag 12 januari van 14.00 tot 16.00 uur kunnen alle kinderen van Goeree-Overflakkee naar Dirksland komen om deel te nemen aan de nieuw te starten DANCE4KIDS danslessen in de Victoriahal. Dansschool Brouwersgast start dit jaar met lessen hip hop, streetdance, kidsswing of New style latin dance, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar in Dirksland. Kinderen van 4 t/m 6 jaar zijn welkom van 14.00 tot 15.00 uur en kinderen van 7 t/m 12 jaar zijn welkom van 15.00 tot 16.00 uur. Gemakkelijke kleding en soepele schoenen zijn een vereiste. Ouders zijn welkom om te blijven. Voor meer informatie, kom gezellig langs op zaterdag 12 januari vanaf 14.00 uur in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57b in Dirksland, of stuur uw vragen naar jeugdactiviteiten@svik.nl.

GOEDEREEDE

Presentatie over Lapland

De Vereniging Vrouwen Rondom Goeree heeft voor hun avond van 15 januari Cees en Ria Lokker uit Goedereede uitgenodigd. Zij geven een presentatie over Lapland, in het hoge noorden van Europa. Ze zijn hier meerdere keren geweest en hebben er een mooie serie van gemaakt. De presentatie bestaat uit beelden van o.a.herfstkleuren in Zweden, orka's in Noorwegen en een tocht met sledehonden door Finland. De avond wordt gehouden op dinsdag 15 januari in verenigingsgebouw Oostdam. Aanvang 20.00 uur. Niet-leden zijn ook van harte welkom, zij betalen € 5,- p.p. Voor informatie over deze avonden kunt u bellen naar Riet van Ommeren: 0187-493205.

MELISSANT

Stamppot maaltijd 55+

Donderdag 31 januari is er weer een maaltijd in de Melishof. Deze keer wordt er stamppot klaargemaakt: hutspot, boerenkool en zuurkool met worst en spekjes. Wie hier aan wil deelnemen, kan zich opgeven bij Dirk en Elly Spahr v.d. Hoek, tel.: 602411, (liefst na 18.00 uur). Dit kan tot en met 26 januari. De aanvang van de maaltijd is 17.30 uur, de zaal is open om 17.15 uur. De kosten zijn € 6,- p.p.

MIDDELHARNIS

Aangepaste kerkdienst

Op zondag 13 januari a.s. zal er weer een aangepaste kerkdienst gehouden worden voor 'mensen met een beperking'. Deze dienst zal plaatsvinden in de Ned. Herv. Kerk te Sommelsdijk. In de dienst hoopt voor te gaan ds. L.W. den Boer. De aanvang is om 14.45 uur. Iedereen is welkom.

'De Lofzang' weer van start

Elke donderdagavond repeteert zangvereniging 'De Lofstem' in de bovenzaal bij de Gereformeerde Gemeente, Landbouwweg 2. 'De Lofstem' is een interkerkelijk koor met leden van over het hele eiland en daarbuiten. De repetitie-avonden duren van kwart voor acht tot ongeveer kwart voor tien. Als u van psalmen zingen houdt en daarbij ook moeilijke en onbekende psalmen wilt leren, bent u bij de zangvereniging aan het juiste adres, alle 150 psalmen komen aan bod. Alle psalmen worden vierstemmig gezongen, dat betekent dat naast de gewone wijs ook een bovenstem, onderstem en middenstem wordt ingestudeerd. De psalmen worden a-capella, dus zonder begeleiding van instrument gezongen, hierdoor komt de menselijke stem mooi tot zijn recht. Notenkennis is niet vereist. Meer info bij de dirigent, J.C. Troost jr.: 0187-480710; info@delofstemmiddelharnis.nl of raadpleeg de website: www.delofstemmiddelharnis.nl.

NIEUWE-TONGE

'Handgemaakt'

Dinsdag 15 januari is er 'Handgemaakt' in Ons Dorpshuis. Deze avond is bedoeld voor iedereen die graag creatief bezig is en dit graag met anderen wil delen. Aanvang 19.30 uur. Voor meer informatie, kijk op de website van Ons Dorpshuis: www.onsdorpshuisnieuwetonge.nl.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Donderdag 10 januari is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Winterse maaltijd en bingo

Op vrijdag 18 januari a.s. is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke winterse maaltijd met een bingo. De maaltijd begint om 12.30 uur en kost incl. een drankje € 10,00. 1 bingoboekje kost € 4,00 en 2 boekjes € 7,00. Deze middag wordt gehouden in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. U kunt zich opgeven voor 11 januari a.s bij Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Van der Linde rommelmarkt

Van der Linde Rommelmarkt is elke zaterdag open van 10.00 tot 12.00 uur in de loods van het bedrijf aan de Zuidweg 3. (Industrie-terrein Ouddorp). Ook kunnen er weer spullen gebracht worden. Voor een grote hoeveelheid graag even bellen: 06-26032013. Er worden helaas geen kasten, tafels, stoelen, kinderwagens, bedden, matrassen, lattenbodems, enz. meer aangenomen, omdat daar geen vraag naar is. Er is gevraagd naar bollen wol voor het breien van sjaals, dekens, truien, enz., voor mensen die in de kou zitten.

Youth Event

Op zondagavond 13 januari is het weer tijd voor een Youth Event in de Doopsgezinde Gemeente. Jaap Vogelaar van Tear zal spreken in deze dienst. Tear helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. Ze bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties en kerken. Recht doen is een opdracht van God. Ze helpen waar ze kunnen en moedigen mensen aan om de wereld mooier te maken. Het thema is: 'Achter Jezus aan'. De aanbidding zal geleid worden door de eigen praiseband. De dienst begint om 18.30 uur.

Gezamenlijke gebedsdienst

Ook dit jaar organiseren de Hervormde Dorpskerk, de Gereformeerde Kerk, de Doopsgezinde Gemeente en de RK-parochie in Ouddorp een gezamenlijke gebedsdienst. Deze wordt gehouden op donderdagavond 24 januari 2019, aanvang 19.30 uur, in het gebouw van de Dorpskerk aan de Weststraat 2. Het thema van de dienst is: 'Recht voor ogen', het thema dat landelijk is gekozen voor de jaarlijkse gebedsweek voor de eenheid van de kerken in de week van 20-27 januari.. Christenen in Indonesië hebben materiaal voor de diensten voorbereid. De Week van Gebed wordt gehouden door de Raad van Kerken en Missie Nederland. Een ieder is van harte uitgenodigd voor de gebedsdienst in Ouddorp.

OUDE-TONGE

Open Schuur

Op zaterdag 12 januari wordt er weer Open Schuur gehouden aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, enz. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz.
Ook zijn er veel boeken en kledingstukken.

Breicafé

Woensdagavond 9 januari is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het breicafé is geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Stichting ZIJN: (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

SOMMELSDIJK

'Het kwaad in de wereld'

Dinsdagavond 15 januari wordt in het gebouw van de Exoduskerk aan de Dorpsweg in Sommelsdijk een bijeenkomst gehouden over het centrale thema 'Het kwaad in de wereld'. Het is de derde bijeenkomst in deze serie en staat onder leiding van ds. Jan de Visser en Peter Visser. Aanvang 19.30 uur. Nagedacht wordt over wat de Bijbel ons leert dat Jezus het kwaad heeft overwonnen en dat wij mogen delen in die overwinning. Maar wat betekent dat voor ons leven van alledag? Een ieder is van harte welkom in deze samenkomst.

Hokkenshow PV De Reisduif

Zaterdag 12 januari houdt Postduivenvereniging PV De Reisduif haar jaarlijkse hokkenshow van wedstrijdduiven. De leden brengen ieder vier duiven in. Deze viertallen worden gekeurd door de bekende fondspeler Ko van Dommelen uit St. Philipsland. Vanaf 14.00 uur 's middags zijn alle leden van het samenspel en overige belangstellenden van harte uitgenodigd voor een duivenpraatje met de vermaarde Ko van Dommelen over de duivensport in het algemeen en de overnachtfond/ZLU-spel in het bijzonder. Alle duivenhouders van het samenspel en overige belangstellenden zijn deze avond van 19.30 tot 24.00 uur van harte welkom om de tentoongestelde duiven te komen bezichtigen in het verenigingsgebouw aan de Van Gorcumstraat 5 (recht tegenover de bushalte). Met het rad van avontuur zijn er prachtige prijzen te winnen. De bonnenverkoop, van bonnen geschonken door prominente en succesvolle liefhebbers uit de regio, is om 22.15 uur. Het vooraf bieden op de bonnen kan via www.toppigeons.com. "De duivensport is geschikt voor jong en oud en daarom nodigen we ook de jeugd van harte uit, om vrijblijvend een kijkje te komen nemen", aldus de organisatoren.

RealTime met Kees van Vianen

Opnieuw hoopt Kees van Vianen te spreken op een RealTime-avond. Kees is directeur van het LCJ en heeft een hart voor jongeren. Hij hoopt te spreken over het thema: 'Geloven is niet moeilijk'. Alle jongeren zijn welkom. Op www.realtimego.nl zie je een filmpje waarin Kees je persoonlijk uitnodigt. De avond wordt gehouden op zaterdag 12 januari in Edudelta/RGO, Langeweg 107. Aanvang 19.45 uur.