In Melissant ging op oudjaarsavond een auto in vlammen op. Het betrof volgens de brandweer een eenzijdig ongeval. Foto: FlakkeeNieuws.
In Melissant ging op oudjaarsavond een auto in vlammen op. Het betrof volgens de brandweer een eenzijdig ongeval. Foto: FlakkeeNieuws. Foto:

Roerige jaarwisseling op het eiland

GOEREE-OVERFLAKKEE - De jaarwisseling op het eiland had dit jaar twee gezichten. In bijvoorbeeld Oude-Tonge was er geen enkel incident en ging de pieper van de brandweer niet af tijdens de jaarwisseling. In andere dorpen ging het wel mis, bijvoorbeeld in Melissant. Daar is een huis vernietigd door een vuurwerkbom.

In Middelharnis liep een jonge vrouw brandwonden op, zij is door de hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht. In Dirksland beschadigde een auto die naast een brandende container stond. In verschillende dorpen is er schade aangericht door vandalisme, zo is er onder andere een glasbak en een bushokje beschadigd. Het meest opvallende incident vond plaats in de Maximastraat in Melissant, daar is een woning verwoest door een vuurwerkbom. De politie: "Even voor half vijf kregen de bewoners de schrik van hun leven toen, door wat later bleek een vuurwerk bom, de raam van de woonkamer en de hele gang werd vernield. Door de klap raakte de bovenwoning onbewoonbaar. De voordeur werd er uitgeblazen, ook de betonnen dorpels, de toiletdeur en de woonkamerdeur raakten zwaar beschadigd. De dakplaten kwamen op straat terecht. De bewoners bleven gelukkig ongedeerd, een kat raakte wel gewond door het rondvliegend glas.

Het aantal meldingen binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, waaronder Goeree-Overflakkee valt, was vergelijkbaar met vorig jaar. De meldkamer in Rotterdam is tijdens de jaarwisseling uitgebreid met 'decentrale' meldkamers waar de containerbranden en andere kleine incidenten worden afgehandeld. Op die manier kan de meldkamer alle belangrijke meldingen snel verwerken. Op veel plaatsen op het eiland werden er vreugdevuren aangestoken, in sommige gevallen liep dat uit de hand en moest de brandweer ingrijpen. Dat was onder andere in Nieuwe-Tonge het geval waar er naast het tankstation een vuur werd gestookt. Hoe de jaarwisseling verliep voor de brandweermannen in Nieuwe-Tonge kunt u lezen in de reportage op pagina 3.