Afbeelding
Foto:

Voor jou gelezen: Alarm!

Voor liefhebbers van brandweerverhalen is er opnieuw een spannend boek verschenen van Herman Wilbrink. Eerder schreef hij het boek 'Vuurzee'. Alarm! is het tweede deel in de serie Brand Meester!

Beide boeken gaan over Sander. Hij is vrijwilliger bij de brandweer in Apeldoorn. In het vorige boek liep hij stage bij deze kazerne.
Sander is na de havo gaan studeren en kan zijn studie gelukkig goed combineren met het werk bij de brandweer.
Helaas lijkt het erop dat de kazerne in Apeldoorn moet worden opgeheven vanwege te weinig bemanning. Ze proberen daarom door te flyeren mensen enthousiast te krijgen voor het werken bij de vrijwillige brandweer. Ze hopen dat op deze manier de post kan blijven bestaan.
Sander ontmoet ook Rachel weer. Zij liep tegelijk met hem ook stage bij de brandweer. Het contact was verbroken, maar het wordt hersteld en daar is Sander erg blij mee. Al lezend kom je erachter dat hij meer dan gewone belangstelling heeft voor Rachel.
Allerlei alarmmeldingen worden beschreven: iemand die door het ijs gezakt is, een auto-ongeluk waarbij de brandweer nodig is, een woningbrand waarbij Sander een klein jongetje uit een brandend huis redt.
Verder gaat Sander met een collega naar de basisschool waar ook Rachel werkt. Hij gaat daar de kleuters vertellen over het werk bij de brandweer. Een hele uitdaging voor Sander.
Echt spannend wordt het wanneer Sander een afspraakje heeft met Rachel. Ze hebben afgesproken om een hapje te gaan eten in het winkelcentrum de Oranjerie. Rachel is daar een half uur eerder dan Sander en ontmoet Michiel, een oud klasgenoot, die wat met haar wil drinken. Terwijl Sander onderweg is belt hij Rachel op:
'Ik was nog even gaan fietsen, ik denk dat ik er over een halfuurtje wel kan zijn.'
'Dat is mooi. Ik zit hier nu met Michiel en…'
Opeens klinkt er een schreeuw en een harde knal.
Verschrikt kijkt ze op. Een aanslag! Schiet het door haar hoofd. Er beginnen mensen te schreeuwen en te rennen. Vlak achter de roltrap komt een enorme vuurbal omhoog. Het vuur vreet als een monster om zich heen. Bouwvakkers rennen de stilstaande roltrappen af. Bij sommigen branden de jassen. Rachels ogen worden groot. Meteen begint het brandalarm te loeien.
'Brandt!' Ze laat haar mobiel zakken.'
Sander is verbijsterd en raakt in paniek. Hij wil zo snel mogelijk bij haar zijn.
Hoe dit afloopt en welke rol Sander hierin heeft mag je zelf lezen. Een boek vol spanning en ook humor. Daarnaast is er de verliefdheid van Sander en Rachel. De vraag is voor mij wel of de doelgroep (kinderen vanaf 11 jaar) op verliefdheidsverhalen zit te wachten. Maar misschien dat dit boek daarom ook wel meisjes aanspreekt.
Je leert heel veel over het werk bij de brandweer. Tot in detail wordt beschreven wat er gebeurt wanneer er een melding binnenkomt. Verder merk je dat het geloof voor Sander (en ook Rachel) belangrijk is.
Op de website en de facebookpagina van de schrijver, Herman Wilbrink, kun je nog meer lezen over deze serie en de andere boeken die hij heeft geschreven.

Prijs: €9,90
Leeftijd: Vanaf 11 jaar
ISBN: 9789033129315
Uitgeverij: Den Hertog