New Volvo V60 Cross Country exterior
New Volvo V60 Cross Country exterior Foto:

Volvo V60 Cross Country: familiestation voor in de blubber

Volvo is met de Cross Country versies van zijn estates zo'n beetje de uitvinder van de 'blubberstation': een stationcar die net wat hoger op zijn wielen staat en wat dikkere kunststof bumpers heeft. In 1997 kwam Volvo al met een Cross-Country uitvoering. Nu gaat het merk de nieuwste wannabe-terreinwagen op de markt brengen: de Volvo V60 Cross Country.

De V60 Cross Country staat hoger op de wielen dan de gewone V60. Dat is mogelijk door een speciaal onderstel en wielophanging, die zijn ontwikkeld met het oog op dit speciale model. Voor de kenners: de totale bodemvrijheid is 21 centimeter. Daarnaast heeft deze V60 ook een grotere spoorbreedte voor wat extra stabiliteit. Ook krijgt hij standaard vierwielaandrijving. Daarbij wordt ook nog eens Hill Descent Control (een elektronisch hulpmiddel dat de auto beheerst van hellingen laat rollen) Electronic Stability Control, Corner Traction Control en een speciale Off-Road stand geleverd. De Cross Country is dan misschien geen echte terreinwagen; hij is wel degelijk meer een modderworstelaar dan de gemiddelde auto.

Buitenom het feit dat je met deze auto door de blubber kunt rijden, is het ook een bijzonder goed uitgeruste Volvo. Standaard krijgt de koper comfortstoelen met verwarming, speciale leren bekleding, verstelbare zittingen en aanpasbare lendensteunen. Daarnaast zijn er allerlei uitspattingen mogelijk, zoals verwarmde zitplaatsen achterin, verwarmd stuurwiel en parkeerverwarming.

De V60 Cross Country wordt leverbaar als D4 AWD (diesel), vanaf maar liefst 59.995 euro. Later komt er ook nog een T5 AWD op benzine. Als alles volgens planning gaat, staat de Volvo V60 Cross Country begin 2019 bij de dealers.

New Volvo V60 Cross Country exterior