Afbeelding
Foto:

Peugeot E-Legend brengt toekomst in klassiek jasje

Peugeot komt met een spectaculaire conceptcar, waarin het verleden en de toekomst naadloos samensmelten: de Peugeot E-Legend.

De auto doet in alles denken aan oude grote Peugeots en in het bijzonder de roemruchte 504 Coupé. Bijvoorbeeld door de typenaam op de motorkap en de typerende 'kattenoog' koplampen. Maar ook door het retro-Peugeot logo. De auto heeft een lange, gestrekte motorkap en een korte achterkant. In het interieur gebruikt Peugeot klassieke vormen en materialen, gecombineerd met moderne techniek. Overal is afwerking met hout en velours te vinden. Maar moderne snufjes zijn niet ver weg: bijvoorbeeld in de zonnekleppen, daarin zitten spraakgestuurde 12-inch schermen verwerkt voor entertainment onderweg.

De E-legend wordt aangedreven door een elektromotor met 463 pk en 800 Nm. Daarbij heeft hij vierwielaandrijving die de auto in staat stelt in vier seconden op te trekken naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 220 km/h, maar wat wellicht interessanter is: de actieradius is volgens de fabrikant maar liefst 600 kilometer.

De E-Legend is ook in staat om autonoom te rijden en wel in twee standen. Er is een zeer comfortabele Soft-modus en een Sharp-modus waarin de E-legend 'Beastmode' aan gaat en dynamische prestaties levert. Als de auto autonoom rijdt, trekt het stuur zich in.

Binnen twee jaar moeten technieken uit de E-Legend terug te vinden zijn in reguliere productiemodellen. De E-Legend beleefde zijn debuut op de Autosalon van Parijs.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding