Afbeelding
Foto:

Oude naam keert terug bij Toyota

Op de Autosalon van Parijs bracht Toyota de station-versie van een bekende, zo niet legendarische naam terug op het podium. Dames en heren, maak (opnieuw) kennis met de Toyota Corolla!

Eerder dit jaar kwam Toyota uit het niets weer met de naam Corolla op de proppen. De naam Corolla werd in het verleden vervangen door Auris, maar is terug van weggeweest.

Nu is het tijd voor de stationwagen variant, Corolla Touring Sports geheten. De auto is ontwikkeld en wordt gebouwd in Engeland en is daarmee een voluit Europese auto. Dat is bijvoorbeeld te merken aan de ruimte voor passagiers op de achterbank. Omdat Europeanen gemiddeld lang zijn, is er achterin veel meer ruimte dan in de Auris. De Corolla Touring Sports is niet de grootste in het segment, maar wel stukken groter dan zijn voorganger en de meeste concurrenten.

Ook het ontwerp en de afwerking zijn van een niveau dat past bij een continent met de meest veeleisende autokopers ter wereld. Toyota heeft veel werk gemaakt van het interieur, dat een nieuwe standaard moet zetten. Er is goed nagedacht over vormen, kleuren, materialen en hoe ze bij elkaar aansluiten. Daarnaast is de auto in two-tone verkrijgbaar; zeker een zwart dak met willekeurig welke kleur eronder staat hem goed.

De Corolla Touring Sports is in twee hybride-smaken te verkrijgen: 1.8 Hybride (90 kW/122 pk) en 2.0 Hybride (132 kW/180 pk). Het model is te koop vanaf maart 2019.

Afbeelding