Afbeelding
Foto:

Henk Feller is blij met zijn nieuwe Ligier

"Een brommobiel is voor mij echt een uitkomst," vertelt Henk Feller (64) uit Ouddorp. Vorige week nam hij de sleutel in ontvangst van zijn spierwitte, nieuwe Ligier brommobiel. Een paar dagen later vertelt hij: "Hij rijdt fijn hoor, ik ben er blij mee."

Al sinds 1998 rijdt Henk Feller in een brommobiel. Nadat het meerdere keren niet lukte om zijn autorijbewijs te halen besloot hij zijn eerste brommobiel aan te schaffen. "Die had de vorm van een ei," weet hij zich nog te herinneren. "Maar in de loop van de jaren zijn ze steeds mooier en luxer geworden. In mijn nieuwe brommobiel zit een scherm voor de achteruitrijcamera en een aansluiting om handsfree te bellen."

Al een aantal keer is hij met de brommobiel naar het Brabantse Herpen gereden voor een vakantie. "Je kunt behoorlijk wat bagage meenemen, dus dat gaat prima." Henk Feller ziet een brommobiel als uitkomst voor mensen die geen auto kunnen rijden. "Je ziet ook steeds meer jongeren met een brommobiel rijden. Het is ook heel eenvoudig, je zet 'm in drive drukt het gaspedaal in en je bent weg."

Al sinds zijn eerste brommobiel is hij klant bij Garage Grinwis. "Het is fijn dat ze in mijn eigen dorp zitten en ze leveren goede service. Als het nodig is komen ze aan huis om problemen op te lossen." Met een brommobiel mag je niet over de grote wegen. Dat ziet Henk Feller niet als een nadeel. "Het is altijd mooi op de binnenwegen. Het is relaxter dan een gewone auto."