Afbeelding
Foto:

De nieuwe Mercedes A-Klasse is fors vernieuwd

De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse is net zo jeugdig en dynamisch als zijn voorganger, maar tegelijkertijd volwassener en comfortabeler dan ooit. Het model verlegt de grenzen qua moderne luxe in de compacte klasse en het beschikt over een revolutionair interieurdesign. In technisch opzicht gaat de nieuwe A-klasse niet alleen op kop dankzij MBUX (Mercedes-Benz User Experience), maar ook dankzij een aantal functies die tot nu toe waren voorbehouden aan het topsegment. In bepaalde rijsituaties kan dit model voor het eerst semi-autonoom rijden en als optie zijn MULTIBEAM LED-koplampen leverbaar. Alle uitvoeringen van de nieuwe A-Klasse worden aangedreven door nieuwe, zuinige diesel- en benzinemotoren en hoewel de sportieve uitstraling behouden is gebleven, is het praktische gebruiksgemak toegenomen. De nieuwe A-Klasse kan vanaf maart worden besteld en de marktintroductie vindt in het voorjaar plaats.

Het exterieur van de nieuwe A-Klasse kenmerkt zich door sportiviteit, dynamiek en emotie. Het progressieve frontdesign met een lage motorkap, smalle led-koplampen met chroomaccenten en fakkelvormige dagrijverlichting zorgen voor een emotionele, fascinerende uitstraling. De markante grille met geïntegreerde Mercedes-Benz ster, die net als bij zijn voorganger naar onderen toe breder wordt, is voorzien van pins in diamantlook en een centrale zilverkleurige lamel die de sportiviteit van het model onderstreept.

Het interieur van de nieuwe A-Klasse is compleet nieuw vormgegeven en heeft een moderne, vernieuwende uitstraling. Mercedes-Benz heeft voor een compleet nieuwe aanpak gekozen en zorgt in het compacte segment voor een revolutie met een nieuw ruimtegevoel. De unieke interieurarchitectuur kenmerkt zich vooral door het nieuw vormgegeven dashboard: er zit voor het eerst geen overkapping meer boven de displays. Als gevolg hiervan strekt de vleugelvormige centrale deel van het dashboard zich uit van het ene voorportier naar het andere zonder visuele onderbreking. Het widescreen display is geheel vrijstaand. De luchtuitstroomopeningen in sportieve turbinelook zijn een andere highlight.