Afbeelding
Foto:

Nostalgie leeft op bij Eendjes Verhuur Stellendam

STELLENDAM - Ze hebben er duidelijk plezier in als ze tussen hun vier Citroen 2cv's door lopen, Johanneke en haar man Gerrit de Ronde van Eendjes Verhuur Stellendam. En in dit plezier staan ze niet alleen want hun verhuurbedrijf dat ze vorige jaar begonnen, krijgt steeds meer klanten, afkomstig uit heel het land.

Eendjesverhuur Stellendam is ontstaan naar een idee van Johanneke de Ronde en haar vader Jaap Sperling. Volgens Johanneke is Jaap "altijd al met auto's bezig geweest" en toen haar vader een 2 cv - de bekende eend - in zijn verzameling kreeg vonden de kinderen het een heel leuke auto en het (mee)rijden in de eend gaf een heel aparte sensatie. Een sensatie die ze graag met anderen wilden delen, en zo ontstond het familiebedrijf Eendjes Verhuur Stellendam. Johanneke runt samen met haar vader het verhuurbedrijf dat gevestigd is in een loods aan de Stellendamse buitenhaven. Haar man Gerrit zorgt ervoor dat het bedrijf op de sociale media is vertegenwoordigd. Via Marktplaats werd het 'eendengezelschap' uitgebreid tot vier en ondertussen was men al aan de verhuur begonnen.
Van dit populaire type Citroen blijken er nog redelijk veel aanwezig te zijn en deze zijn dan natuurlijk in het bezit van de echte liefhebbers.

Nadat vorig jaar het besluit werd genomen om met Eendjes Verhuur te beginnen. Is de belangstelling voor het verhuur van de auto's behoorlijk gegroeid. Johanneke vertelt: "Vorig jaar stonden we op de Vision Beurs met een eend en we hebben toen heel leuke reacties gehad van de beursbezoekers. Ook op onze facebookpagina's en in het gastenboek op onze website zijn de reacties heel leuk. We zijn er zelf een beetje verbaasd over dat de mensen zo enthousiast zijn".

De mensen die eendjes huren hebben hiervoor verschillende redenen. Sommigen, meestal jongeren, zijn nieuwsgierig en willen graag ervaren hoe het rijden met zo'n waggelend voertuig bevalt. Anderen die de eenden nog hebben meegemaakt als vervoermiddel voor de 'gewone' man of vrouw, komen uit nostalgische gevoelens naar Eendjes Verhuur Stellendam toe. Want velen hebben nog goede herinneringen aan deze auto. De auto's worden ook verhuurd aan groepen, bijvoorbeeld voor een personeels- of familie-uitje. Dan worden alle vier de eenden in één keer verhuurd. Verhuren kan per dagdeel of naar gelang de wensen van de huurders. "We zijn heel flexibel want het is voor ons belangrijk dat we de mensen een fijne dag kunnen bezorgen", geeft Johanneke aan. Daarnaast is het mogelijk om een ritje met een eendje te boeken alleen met het gezin.

Het Stellendamse bedrijfje hoeft niet zoveel te doen aan promotie. Ze hebben wel flyers op de campings uitgedeeld en staan ook in het promotiemateriaal van de VVV. Daarnaast hebben ze een arrangement, dat samen met een bezoek aan de visafslag geboekt kan worden. "En verder hebben we veel huurders die ons kennen van mond-tot-mond reclame en dat is een teken dat de eendjesrijders het bij ons naar hun zin hebben gehad". Wie een ritje cadeau wil doen aan iemand kan via de website een cadeaubon bestellen.

Gerrit de Ronde vertelt dat het rijden met een eendje een aparte ervaring is. "Je hoort wel eens huurders zeggen dat ze bij nemen van de eerste rotonde dachten dat ze om zouden slaan want de soepele vering van de eend is wel even wennen".

Voor mensen die een ritje boeken hebben Johanneke en Gerrit een routebeschrijving langs de mooiste plekjes in de omgeving. Daarnaast kunnen ze ook zorgen voor een puzzelrit die natuurlijk ook langs bezienswaardigheden in de regio voeren.
Eendjes Verhuur Stellendam hoopt in de toekomst haar activiteiten nog wat uit te breiden er wordt dan gedacht aan het uitzetten van gps-routes en misschien worden er nog wat meer eendjes aanschaft. Maar daar moet nog goed over worden nagedacht. In ieder geval heeft de familie er veel plezier in, maar dat willen ze ook graag zo houden…

Meer info, zoals boekingsinfo en prijzen, is te vinden op www.eendjesverhuurstellendam.nl

In kader bij artikel:

Afbeelding
Afbeelding