Afbeelding
Foto:

Geen autorijbewijs, toch de weg op

Een brommobiel biedt de oplossing voor mensen die geen autorijbewijs (meer) hebben. Een brommobiel is praktisch, comfortabel en makkelijk te besturen. En een brommobiel brengt je waar je wezen moet.

Bij Garage Grinwis aan de Dorpsweg in Ouddorp hebben ze al vanaf 1995 ervaring met verkoop en onderhoud van brommobielen. Jan Grinwis zegt dat veel klanten geen auto meer mogen rijden en daarom overstappen op een brommobiel. "Een voordeel is dat ze wegenbelasting vrij zijn en omdat het een automaat is kun je er makkelijk mee weg rijden. Qua verbruik zijn ze zuinig, op één liter diesel kun je 28 kilometer rijden."

Qua uiterlijk lijkt een brommobiel ontzettend veel op een gewone auto. Een verschil is wel dat er maximaal twee personen in een brommobiel mogen zitten, want het is volgens de wetgeving een brommer. Dat heeft als voordeel dat er achterin veel bergruimte is. De maximale snelheid is 45 kilometer per uur. Garage Grinwis is dealer van de merken Ligier en Microcar. De modellen variëren van klassiek tot sportief. Kopers kunnen allerlei extra opties kiezen, zoals een achteruitrijcamera, airco en een multimediasysteem.

De mensen die een brommobiel aanschaffen hebben daar allemaal hun eigen reden voor. Bijvoorbeeld de boer die geen auto meer mocht rijden. Nadat zijn steunkousen waren aangetrokken 's ochtends stapte hij zijn brommobiel in om door de polder te rijden. Hij reed wel 40.000 kilometer per jaar.

Afbeelding
Afbeelding