Aïda en haar Countryman, een leuk stel!
Aïda en haar Countryman, een leuk stel! Foto:

Van BMW naar… MINI!

Als je steeds wisselende automerken rijdt, is dat best leuk. Elk merk heeft z'n eigen aardigheden en eigenaardigheden. En op den duur krijg je het gevoel aardig thuis te raken in autoland. Hoewel dat laatste maar ten dele is, want autotechnieken veranderen voortdurend en daarmee ook de automobielen. Eén van de autorijders die periodiek in een ander merk stapt is Aïda Jonge Poerink uit Hellevoetsluis. Zij rijdt altijd in een leaseauto en doordat die om de drie á vier jaar ingeleverd wordt, staat er regelmatig een ander automerk voor de deur. Dit keer werd een overstap gemaakt van BMW naar… MINI!

Aïda had nooit eerder een MINI gereden. Maar ze wilde na haar BMW graag eens "een eigenwijze opvolger", zoals ze 't zelf noemt. "Liefst een auto met ruimte en een hogere zit." Het werd een drie jaar jonge MINI Countryman. En hoewel ze 'm nog maar even heeft, heeft ze nog geen moment spijt van haar keuze gehad.

Totaal anders

"Het is een totaal andere auto dan de BMW die ik had", vertelt ze. "Een heerlijk ruime auto, die heel variabel is in te delen, met een hogere zit en – niet onbelangrijk – goede rijeigenschappen! Ook de afwerking van het interieur is van zeer hoog niveau. MINI staat bekend als auto met een heel apart dashboard, met traditiegetrouw een grote snelheidsmeter in het midden van het dashboard. Dat heeft deze Countryman ook. Daarnaast zijn er nog veel leuke details in de vormgeving van het auto-interieur."

Dikke negen

Minpunten aan de auto heeft Aïda nog niet kunnen ontdekken. Als pluspunten noemt ze de ruimte die de wagen biedt, de rijeigenschappen en de hogere zit. Oké, bij de MINI moet ze zelf weer schakelen, terwijl de BMW een automaat was. Maar dat heeft niks te maken met plus- of minpunten. Het is alleen een kwestie van wennen. Datzelfde geldt ook voor de verdere bediening, de knoppen en hendels, van de auto. "Bij de MINI zit alles op een andere plek. Maar dat maakt het ook wel weer leuk. Het is echt een totaal andere auto dan de BMW. Maar doordat BMW zich met de ontwikkeling van de MINI Countryman heeft bemoeid, herken je weer wel de kwaliteit waarmee de MINI gebouwd is. Ook het motorvermogen is prima, je kunt er goed mee met het verkeer mee." Over hoe zuinig de MINI is, kan ze nog niets zeggen, dan moet ze eerst een paar keer hebben getankt, maar ze hoopt uit te komen op zo'n 1 op 13. Gevraagd naar hoe ze, kort en bondig, hun aanwinst zou typeren, zegt Aïda enthousiast "Stoer, guitig en ruim!" En als rapportcijfer zou ze haar MINI een dikke negen geven.

Goede deal

Vooruit, dan mag ze ook nog iets zeggen over wáár ze haar nieuwe auto heeft gekocht en hoe dát bevallen is. Als ze maar niet teveel reclame maakt… Ze is aan haar Countryman gekomen bij AXXI Auto in Dirksland. "Hier zijn we supergoed geholpen, mijn man en ik. Het is een prachtig pand en ze hebben hier heel veel keus in alle segmenten en merken. De auto's staan er prachtig bij en voor je het weet ben je bezig met een proefrit. AXXI Auto gaf ons vertrouwen en het gevoel dat je echt een goede deal doet." En met dat gevoel stapt Aïda nog iedere dag in haar nieuwe voiture.
De volgende keer opnieuw een MINI? "Wie weet…!", zegt ze. Eerst maar eens een paar jaar genieten van deze Countryman!"

Afbeelding