Afbeelding
Foto:

Ford KA+

Geschikt voor lange mensen

De nieuwe Ford KA+ biedt nog meer ruimte voor vijf inzittenden en hun bagage. Ook iemand die twee meter lang is kan achterin comfortabel zitten. Ook is de KA+ leverbaar met meer technologie aan boord, zoals Fords SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem, ruitenwissers met regensensor en automatische koplampen. Voor het eerst biedt Ford voor de KA+ de geheel nieuwe, efficiënte 1,2-liter driecilinder Ti-VCT-benzinemotor met een vermogen van 51 of 62 kW (70 of 85 pk).

Alle KA+'s zijn voorzien van een omvangrijke standaarduitrusting. De voorste zijruiten en de buitenspiegels zijn elektrisch bedienbaar, de centrale vergrendeling is op afstand te bedienen, er is Hill Start Assist, snelheidsbegrenzing en Ford Easy Fuel. De motor slaat aan met een simpele druk op de startknop. Naar aanleiding van feedback van klanten is de bagageruimte nu eenvoudiger toegankelijk dankzij een schakelaar op de achterklep. Daarmee gaat de klep eenvoudig open – net als overigens met de bekende knop in het interieur bij de bestuurder.
Zes airbags, Electronic Stability Control en het Tyre Pressure Monitoring System zorgen voor extra bescherming. Optionele Ford MyKey-technologie stelt de bestuurder in staat om een limiet in te stellen voor de snelheid én het audiovolume. Het zorgt ervoor dat veiligheidsvoorzieningen niet kunnen worden uitgeschakeld als jonge, onervaren berijders met de KA+ op pad gaan. Extra gebruiksgemak biedt de in de verhouding 60:40 deelbare achterbank, zodat ook grote voorwerpen kunnen worden vervoerd.

"Ford heeft sinds de introductie van het model, eind 2016, meer dan 61.000 exemplaren van de KA+ verkocht. Bijna de helft van de auto's was besteld met het uitgebreidste technologiepakket. We hebben geluisterd naar onze klanten, die ook in dit segment van de markt geavanceerde technologie in hun auto willen.", aldus Roeland de Waard, vice president Marketing, Sales & Service.

Afbeelding