10. Koopzondagen passen niet bij Goeree-Overflakkee.

SGP: Veel inwoners zijn heel blij dat er op Goeree Overflakkee geen koopzondagen zijn en dat er rust is op die dag. Voor de SGP is de zondag Gods dag die geheiligd dient te worden.

VVD: Er is met de VVD te praten over koopzondagen. Op dit moment is er geen behoefte bij ondernemers en inwoners. Als dat verandert, vinden zij de VVD aan hun zijde.

PvdA: De PvdA wil experimenteren met koopzondagen om zodoende het draagvlak onder de bevolking en de ondernemers te toetsen. Blijkt dit draagvlak niet aanwezig te zijn, dan niet.

CU: Ja, met een 24-7 economie is er te weinig sprake van een gezamenlijk rustmoment. Een collectieve rustdag komt de samenleving ten goede. De zondag vinden wij daarvoor het meest geschikt.

CDA: Het is onhaalbaar en onwenselijk om op Goeree-Overflakkee alle winkels op zon- en feestdagen te openen. Het CDA vindt dat ondernemers en werknemers ook recht hebben op een rustdag.

VKGO: Vitale Kernen is tegen zondagsrust maar voor een rustige zondag. Als een meerderheid van de inwoners en winkeliers het willen zullen we daar naar moeten luisteren.

EVV: De gemeente heeft een imagoprobleem. Kwesties als de afgekochte rapper, (geen) circus op zondag en (geen) oliebollen op oudjaar halen de landelijke pers. Geef de winkelier de vrijheid zijn/haar winkel op zondag te openen.

GOS: Gezien de samenstelling van onze gemeente zal opening op zondag een concurrentieverzwakking voor de winkels in de kleine kernen zijn, welke we juist leefbaar willen houden. Wij zijn dan ook tegen zondagsopening van winkels.

Jezus Leeft: Van uit geloofsovertuiging zou ik adviseren de volgende website door te lezen. http://ontspannenchristendom.nl/2017/03/29/zondagsrust/
En verder stoppen om niet kerkelijke mensen te DWINGEN iets te doen wat voor gelovigen al een struikelpunt is.

Jan Zwerus: 10. Koopzondag past prima bij GO, wel met mate. Om te beginnen 1x per maand. De beslissing ligt hierin bij de ondernemers en niet bij de gemeente.