9. Het kanaal tussen het Haringvliet en de Grevelingen moet snel worden aangelegd

SGP: De SGP ziet vooralsnog geen meerwaarde in zo'n kanaal.

VVD: Het zou een boost geven voor de watersport en voor T&R. Gezellige woningen langs het kanaal voor jong en oud. Jammer dat het van de baan is!

PvdA: Heeft voor de PvdA geen prioriteit. Eerst de inwoners, dan de rest.

CU: Dit is tot op heden een utopie gebleken. Kostendragers ontbreken voor deze op zich waardevolle wens voor de recreatievaart.

CDA: Dit biedt kansen op het gebied van recreatie en woningbouw, maar voor het CDA ligt de prioriteit bij het bouwen van betaalbare en levensloopbestendige woningen in de kernen.

VKGO: Geen sprake van urgentie. Valt voor Vitale Kernen onder de titel; nice to have.

EVV: Er is geen enkel inzicht in haalbaarheid en een kosten/baten analyse ontbreekt. Nu roepen dat project op korte termijn moet worden uitgevoerd mist elk fundament. Het zou overigens best mooi kunnen zijn.

GOS: Het woord snel geeft wat ons betreft een verkeerde prioriteit aan. Gedegen onderzoek naar de gevolgen van dit plan, en de financiƫle haalbaarheid zal voor GOS betere inzichten moeten geven, waarop een beslissing in deze weloverwogen gemaakt kan worden. Ook de stem van de inwoners zouden wij graag vernemen omtrent dit plan.

Jezus Leeft: Mee eens, zoet water voor de land en tuinbouw is belangrijk. Het kierbesluit is niet tegen te houden, dus zal er gepaste actie genomen moeten worden.

Jan Zwerus: ?