Afbeelding
Foto:

De kernwaarden van het eiland mogen niet veranderen

SGP
Naam lijsttrekker: Kees van Dam                        
Leeftijd: 50
Beroep: manager projecten en techniek
Woonplaats: Middelharnis

Wat is uw belangrijkste speerpunt voor Goeree-Overflakkee?
Behoud van kust, (zondags)rust en ruimte. Ons eiland met zijn inwoners is uniek. Het is een fijne plaats om te wonen, te werken en te recreëren. De dorpskernen op het eiland hebben ieder hun eigen identiteit. Daar moeten we zuinig op zijn.

Wat mag er absoluut niet veranderen op het eiland?
Het karakter, de identiteit, de kernwaarden mogen niet veranderen. De zondagsrust, de zorg voor elkaar en de unieke natuur- en culturele waarden moeten behouden blijven.

Waarom moeten mensen op uw partij stemmen?
Als SGP willen we graag politiek bedrijven vanuit Gods Woord, de Bijbel. Dat is de basis, dat is ons uitgangspunt. Als SGP-fractie zijn we van het eiland en voor het eiland. Betrokken tot ín de kern! We gaan graag op een verantwoorde manier door: Voor een onbebouwde kust. Voor de zondag als rustdag. Voor meerwaarde met de kracht van onze burgers. Voor duurzaam rentmeesterschap. Voor zorg voor elkaar.

Dat willen we graag doen met een prachtig team mensen. Na het vertrek van enkele zeer ervaren raadsleden zijn we blij dat er jongeren zijn die zich geroepen voelen om de taak over te nemen. De SGP is een christelijke, stabiele en evenwichtige partij.

Hoeveel zetels verwacht u op 21 maart binnen te slepen?
Dat antwoord is aan de kiezer. We hopen opnieuw als grootste partij uit de (stem)bus te komen. Belangrijker is dat de Heere ons werk met Zijn zegen wil bekronen.