Afbeelding
Foto:

De verhoudingen op ons eiland mogen niet verscherpen

VVD
Naam lijsttrekker: Addy Rijerkerk-Andriesen (61)
Beroep: oud-recreatieondernemer, huidig eigenaar B&B en particulier ambulant zorgverlener
Woonplaats: Goedereede

Wat is uw belangrijkste speerpunt voor Goeree-Overflakkee?
Wij kijken met een positieve blik naar Goeree-Overflakkee en doen niet mee aan het somberen. Hoe fijn leven we hier niet op Goeree-Overflakkee? Voor de welvaart op ons eiland is het midden- en kleinbedrijf belangrijk. Behoud van bedrijven in alle sectoren, mogelijkheden tot uitbreiding bieden en het aantrekkelijk maken voor nieuwe bedrijven zich hier te vestigen heeft prioriteit. Meer bedrijven, meer banen, meer inwoners, meer huizen en meer voorzieningen.

Wat mag er absoluut niet veranderen op het eiland?

De schoonheid van de natuur, die moet zeker behouden blijven. Oók de VVD is superzuinig op de kust en de duinen, daar worden echt geen flats, parkeergarages of huizen gebouwd.

De verhoudingen op ons eiland mogen niet verscherpen. De VVD Goeree-Overflakkee is een liberale partij. Dat betekent dat we streven naar een samenleving waar het voor iedereen goed toeven is ongeacht afkomst, ras of geloof. Wij vinden dat inwoners en toeristen zelf moeten kunnen uitmaken hoe zij hun vrije tijd willen invullen.

Waarom moeten mensen op uw partij stemmen?
De VVD respecteert alle partijen en daarom hebben we goed kunnen samenwerken met de christelijke partijen in het college. Een college zonder VVD-wethouder die het liberale geluid inbrengt, lijkt ons geen goede zaak. Houd ons dus een grote partij waar rekening mee gehouden moet worden. Ook wij zijn allemaal lokale inwoners, maar we hebben wel hele korte lijnen naar provincie, Tweede Kamer en Europa. Dat is een van de verschillen met lokale partijen.

Hoeveel zetels verwacht u op 21 maart binnen te slepen?
Vier/vijf zetels. De liberale waarden zijn belangrijk voor veel mensen daarom kan de VVD groter worden. We hebben een leuke lijst van gedreven mensen, een mix van ervaring, lef, jeugd, man en vrouw als een goede afspiegeling van de maatschappij. We hebben veel ondernemers op de lijst maar ook een directeur zorginstellingen, directeur basisschool, leraar/decaan met kennis van cultureel erfgoed, juridische kennis, agrarisch ondernemer, mensen werkzaam in de zorg. Kortom: veel diversiteit en deskundigheid in huis.