Afbeelding
Foto:

"Bezoekers wensen niet alleen rust maar ook vermaak"

Eiland van Vrijheid
Naam lijsttrekker: Aat van Alphen (72)
Beroep: gepensioneerd
Woonplaats: Middelharnis

Wat is uw belangrijkste speerpunt voor Goeree-Overflakkee?

Voor een vitale (leefbare) gemeente is versterking van onze economie een absolute voorwaarde. Het betekent investeren in o.a. woningbouw, zorg, het verenigingsleven en het voorzieningenniveau. Recreatie en toerisme worden gezien als nieuwe drager van onze economie. Deze sector dient op een hoger niveau getild te worden. Aandacht voor verblijfsrecreatie maar ook voor fiets- en wandelpaden. Voor jachthavens en natuurontwikkeling. Van groot belang is een verbetering van de belevingswaarde van het eiland. Bezoekers wensen niet alleen rust maar ook vermaak. Het gebrek daaraan doet afbreuk aan het imago van de gemeente. De horeca moet ruimte krijgen voor expansie. Kortom de gemeente wil nieuwe inwoners aantrekken en nieuwe bedrijven en recreanten. Dat kan niet in een gemeente die op de rem trapt, angstig is voor vernieuwing.

Wat mag er absoluut niet veranderen op het eiland?

De vrijheid om zelfstandig beleid te formuleren. Om zelf te kunnen onderzoeken en vaststellen wat goed is voor de gemeente. En die onderzoeken zijn er voldoende. Deze schetsen een somber beeld. Te weinig voorzieningen. Zwakke economie. Te weinig beleving. Op dit moment is het vooral de provincie Zuid-Holland die sturing geeft aan ontwikkelingen die niet in ons voordeel zijn. Flakkee wordt bedolven onder windmolens en zonneparken. De opbrengst gaat naar elders. Slecht voor het woonklimaat, de kwaliteit van het landschap en de sector recreatie en toerisme. Kortom vrijheid van handelen.

Waarom moeten mensen op uw partij stemmen?
Eiland van Vrijheid is een lokale partij die met de voeten in de samenleving staat. Oog heeft voor de diverse ontwikkelingen. Een partij die het belang voor de economie op de agenda heeft gezet. Oog heeft voor een beleid dat jongeren in staat stelt in de eigen gemeente te blijven wonen. En de kennis en ervaring heeft de gewenste verandering te benoemen.

Hoeveel zetels verwacht u op 21 maart binnen te slepen?
Drie zetels moet kunnen.