Afbeelding
Foto:

Allereerst is elke inwoner waardevol

ChristenUnie
Naam lijsttrekker: Gerrit de Jong (62)
Beroep: wethouder
Woonplaats: Sommelsdijk

Wat is uw belangrijkste speerpunt voor Goeree-Overflakkee?
De ChristenUnie wil meebouwen aan een mooier eiland met oog voor wat waardevol is of moet worden. Waardevol is allereerst elke inwoner en vervolgens onze omgeving: de natuur, het landschap, het erfgoed, de cultuur en de sport.

Wat mag er absoluut niet veranderen op het eiland?
Wat we vast moeten houden is het dorpse karakter van het eiland en daarbij ons mooie en unieke landschap. Wij zijn voor vitale kernen. Elke kern heeft zijn eigen kernkwaliteiten die gekoesterd moeten worden en versterking verdienen. Een school, dorpshuis en boodschappenservice zijn belangrijke basisvoorzieningen die bijdragen aan de vitaliteit. Verpaupering moet worden tegengegaan en eventuele "rotte" plekken moeten worden opgeknapt.

Waarom moeten mensen op uw partij stemmen?
De ChristenUnie wil vol overtuiging relevant zijn in onze gemeente. Vanuit ons geloof willen we met Gods Woord als uitgangspunt streven naar een gemeente waarin iedereen meetelt en naar elkaar omziet. Wij willen waardevol zijn. Voor de toekomst van onze kinderen, voor kwetsbare mensen, voor ons milieu. En we willen een gemeente zijn waar je waardig ouder kunt worden. Wij willen met een stevig team ons inzetten voor herkenbare en positieve politiek met wervingskracht voor jong en oud. Met oog voor onze samenleving en onze leefomgeving. We zijn naast een landelijke partij, ook een voluit lokale partij met kandidaten van het hele eiland.

Hoeveel zetels verwacht u op 21 maart binnen te slepen?
Wij verwachten vier zetels te behalen. Meer is natuurlijk nog mooier.