Afbeelding
Foto:

December, de gezelligste maand in Melissant

Het is al bijna een traditie, de decembermaand vol activiteiten in Melissant. Twee jaar geleden zette een enthousiast clubje vrijwilligers een indrukwekkend programma in de steigers. Vorig jaar was het niet anders. Met in beide gevallen veel ontmoeting en gezelligheid als resultaat. Nu, in de laatste maand van 2018, zal het niet anders zijn in het geitendorp, zo is de stellige verwachting.

Als dit magazine verschijnt, op 11 december, zijn de eerste programmaonderdelen al achter de rug. Zo is afgelopen zaterdag de grote kerstboom geplaatst op het pleintje bij De Melishof.

Wat daaruit voortvloeit – het ontsteken van de lichtjes in de boom – hoeft u niet te missen, want dat is vandaag, om 19.00 uur. Kinderen van beide basisscholen in Melissant zorgen ervoor dat de lichtjes gaan branden. Ook kernwethouder Peter Feller is aanwezig bij deze feestelijke gebeurtenis, die de laatste jaren drukbezocht was. Ds. Van Appeldoorn zal bij de verlichte boom een verhaal vertellen. Uiteraard is er warme chocolademelk om het kleumen draaglijk te maken.

Wintermarkt

Een andere publiekstrekker is de Wintermarkt op vrijdag 14 december. Van 15.00 tot 21.00 uur staan er circa vijfentwintig kramen rond De Melishof, evenals een springkussen. In een muziektent kunnen marktgangers genieten van optredens van Move It (jeugdafdeling Kwiek), de linedanceclub en de Watertorenzangers uit Dirksland. De brandweer zorgt voor gebakken vis. Wie de voedselbank wil spekken, kan producten kopen bij de kraam van de plaatselijke kruidenier en deze direct afstaan. Op het programma staat voorts een hulphondenshow.

Op maandag 17 december is De Melishof het decor voor het kerstconcert. Tussen het spel van fanfare Tot Nut en Genoegen en de samenzang door is er ook tijd ingeruimd voor een kerstvoorstelling. De avond begint om 20.00 uur. De fanfare is een dag later ook present tijdens de kerstlunch, die vorig jaar 75 mensen naar De Melishof wist te trekken.

Dat is nog lang niet alles. Op het programma staan ook nog een knutselmiddag voor de kinderen, koffieochtenden, een meidenmiddag en een disco. Pas op 3 januari, na de nieuwjaarsreceptie, zijn de decemberactiviteiten echt voorbij.

"We gaan er met veel enthousiasme tegenaan", zegt Dirk Spahr van der Hoek over de voorbereidingen. "Het leeft echt in het dorp. Gezelligheid met elkaar, daar gaat het allemaal om." Spahr van der Hoek vertegenwoordigt Stichting De Melishof. Die organiseert de decemberactiviteiten samen met de Activiteitencommissie, de Dorpsraad en de Oranjevereniging.

Tekst: Kees van Rixoort

Afbeelding