Afbeelding
Foto:

Wijnadvies

In de komende periode is het weer tijd voor stamppotten en stoofschotels. Deze gerechten combineren prima met een glas rode wijn. Wij hebben in de winkel diverse nieuwe wijnen toegevoegd. Met name in rood zien we een duidelijke groei van spaanse wijnen. Dit wijnland heeft een ideaal klimaat, ook al is elke regio weer anders. Sinds deze week voeren we wijnen van het wijnhuis Zoraida, Zij verbouwen druiven in verschillende regio's, zoals Jumilla, Castile-León en Calatayud. Het zijn volle stevige wijnen van de Garnacha of Monastrell druif. Perfect te combineren met stamppotten, zoals boerenkool of hutspot. Deze wijnen kosten € 7,99 per fles. Je hebt dan echt een prachtige wijn in huis. De wijnen zijn ook prima te combineren met een stukje oude kaas.
Van dit wijnhuis hebben we ook nog 2 prachtige witte wijnen uit Rueda. Deze zijn gemaakt van de Verdejo druif. Er is een variant die fris en strak is en perfect te combineren is bij een gerecht met hollandse garnalen of een ander visgerecht. Tevens is er een variant de Verdejo Special Selection, deze wijn is gerijpt op hout. Deze wijn past perfect bij Paella of een gegrilde kip, deze wijn kost € 9.99.
Het tweede wijnhuis wat onlangs toegevoegd is aan ons assortiment is Trentham Estate uit Australië. De wijnmaker Anthony Murphy maakt prachtige wijnen. In het assortiment hebben we twee rode en twee witte wijnen. Voor rood is dat de Pinot Noir en de Shiraz. De witte wijnen zijn gemaakt van Chardonnay en Pinot Gris. De wijnen kenmerken zich door de mooie pure fruitsmaken. Al deze wijnen zijn te proeven op de Vision Beurs in de Dorpstienden, welke gehouden wordt in het weekend van 2 en 3 november.

In een vorige column heb ik u al iets vertellen over het wijnrek. Dit rek staat bij de slagerij-afdeling. Ook in dit rek zijn weer een aantal nieuwe wijnen gepresenteerd.
Al met al bent u bij Jumbo Sperling op het juiste adres voor al uw boodschappen, maar zeker ook voor uw wijnen!
Naast bovengenoemde huizen zijn er tal van andere wijnen toegevoegd aan het assortiment voor een bijzonder scherpe prijs.

Wilt u een keer nader kennis maken met onze wijnen? U kunt dan een aanvraag doen bij mij voor een proeverij. Vanaf 10 personen kan ik al een proeverij verzorgen bij u thuis of op een andere locatie. Meer informatie? Stuur dan een email naar coen.sperling@jumbo.com
Ik wens u een mooie herfstperiode toe en geniet maar drink met mate!

Hartelijke groet,
Coen Sperling

Afbeelding