Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

KüchenTreff Middelharnis is er voor de klant

Het begon voor Wim en Anja Vroegindeweij al in 2006. Wim begon, na jaren lang ervaring te hebben opgedaan bij verschillende keukenzaken, zijn eigen onderneming 'WJV Montage'. "Ik monteerde keukens in opdracht van de grote bedrijven", vertelt hij. Inmiddels zit hij al 25 jaar in het vak.

WJV Montage startte Wim vanuit zijn woning in Sommelsdijk en sinds vijf jaar woont het stel in het oude pand van de Woningbouwvereniging aan de Dorpsweg. Drie jaar geleden maakte hij de overstap van het bouwen naar het verkopen van keukens via inkooporganisatie KüchenTreff en ongeveer een half jaar geleden opende de showroom achter het huis.

"Onze bedrijfsfilosofie is een laagdrempelige huiskamer-showroom", zegt Wim. "Mensen zijn hier vaak alleen. Je hebt hier de rust en ruimte om rond te kijken, zonder dat er een buurvrouw over de schouder meekijkt. Het feit dat de showroom achter ons huis staat geeft net dat beetje extra huiselijke sfeer. En we hadden de ruimte, dus waarom niet?"

Klanten

De klanten van KüchenTreff Middelharnis komen, vrij letterlijk, overal vandaan. "Ja, we hebben veel mensen van Goeree-Overflakkee die hier een nieuwe keuken uit komen zoeken, maar we hebben ook klanten in Zeist en Amstelveen", zegt Anja. "Er zijn zelfs Duitsers die hier een vakantiehuisje hebben en bij ons een keuken komen uitzoeken. Ze kennen de kwaliteit, aangezien KüchenTreff een Duits bedrijf is, ze weten dus precies wat ze kunnen verwachten."

"We hebben hier ook alles", laat Wim weten. "Van een studentenkeukentje tot iets extravagants, alles is mogelijk. Daarnaast zijn we ook dealer van Quooker, de kokend-waterkraan. Qua keukens werken we met drie merken en op het gebied van apparatuur is vrijwel alles mogelijk."

Trends
Op elk gebied zijn er wel trends en met keukens is dat precies zo. "De trends van dit jaar zijn heel uiteenlopend", zegt Anja. "Het is een heel breed assortiment en iedereen heeft zo zijn eigen smaak. Matzwart ligt goed in de smaak, maar het is aan de klant om te kijken wat er bij je past en wat ook bij de rest van het huis past."

"Het is hier ook niet zo dat je komt kijken en dat je meteen een keuken hebt gekocht", zegt Wim. "We maken een schets voor iemand om te kijken hoe het er ongeveer uit gaat zien. Aan de hand daarvan en de wensen van de klant maken we een 3D-tekening. Als ze niet tevreden zijn dan passen we het aan of beginnen we opnieuw. Dat noem ik gewoon een stukje klantvriendelijkheid."

KüchenTreff Middelharnis is te vinden aan de Dorpsweg 19 in Sommelsdijk. Kijk op https://www.kuechentreff-middelharnis.nl/ voor de actuele openingstijden.

Tekst en fotografie: Sam Fish

Afbeelding