Afbeelding
Foto: Sam Fish

Berg & Berg is professioneel tot in de puntjes

Berg & Berg is sinds twee jaar te vinden op Goeree-Overflakkee, daarvoor onder de naam Het Binnenhuis. Al 98 jaar zorgen interieurspecialisten dat alles van gordijnen tot vloeren tot in de puntjes geregeld is. En alles onder leiding van Bas van den Bos en Gerrit Versluis.

Berg & Berg is een zelfstandig bedrijf dat onderdeel is van een samenwerkingsverband van zeventien andere bedrijven in Nederland. Berg & Berg is gespecialiseerd in de volledige aankleding van het huis. Van vloeren tot gordijnen en binnen-zonwering. "Doordat we lid zijn van de Binnenhuisadviseurs en handelen onder de naam Berg & Berg kunnen we naar buiten treden als professionals, maar houden we toch ons dorpskarakter en leveren de een service die daarbij past", zegt bedrijfsleider Bas van de Bos.

Gordijnen"Gordijnen behoren tot een van onze belangrijkste productgroepen, raambekleding", vertelt Bas. "Wij presenteren het betere niveau en we verkopen toonaangevende merken als Kendix en De Ploeg." Maar het gaat verder dan verkopen alleen. "We adviseren in het soort textiel, maar ook de manier van ophangen. Hier in de winkel zijn de gordijnen ook op verschillende manieren geshowd zodat onze klant goed kan zien wat ze mooi vinden en welke confectie bij de stof past."

Het personeel komt bij mensen thuis de maten opnemen, de gordijnen worden op maat gemaakt in de winkel en vervolgens wordt het allemaal netjes opgehangen. "We leveren graag volledig werk. Dat verwachten mensen ook van ons."

Binnen-zonweringNaast gordijnen levert Berg & Berg ook binnen zonwering. "Houten shutters en jaloezieën zijn erg populair", laat Van den Bos weten. "Wij zijn dealer van onder andere Jasno en Luxaflex. Die laatste levert het powerview-systeem. Dit is een op afstand aanstuursysteem voor Luxaflex-producten welke zelfs met je smartphone via wifi te bedienen is. Super handig natuurlijk als je er niet bij kunt of als je heel erg veel ramen in je huis hebt."

VloerenTot slot verkoopt Berg & Berg ook vloeren en vloerkleden. "Vooral PVC-vloeren met de laatste trend in visgraatvloeren in diverse soorten, maten en kleuren worden erg veel gelegd op het moment", zegt Van den Bos. "De lookalike van een houten vloer, maar PVC is stiller dan laminaat, natuurgetrouwer en geschikt voor vloerverwarming." Ook voor de vloer geldt dat alles gemeten, gemaakt en geplaatst wordt door de professionals van Berg & Berg. "Er is zelfs ook naadloos PVC met een hoge stroefheidsgraad zodat je minder makkelijk uitglijdt."

Daarnaast zijn er in de winkel ook verschillende soorten tapijten en vloerkleden te vinden. "We hebben alles in verschillende maten, kleuren en materialen, dus er is altijd wel iets dat bij het interieur en de smaak van de klant past."

Inspiratie nodig?
Bent u bezig met het aankleden van uw (nieuwe) huis, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Niet getreurd! Bij Berg & Berg is er twee keer per jaar een inspiratiedag waarvoor mensen zich op kunnen geven. "Klanten krijgen dan een sessie met een interieurontwerper die in een uur met een schets en een voorstel komt". aldus Bas van den Bos.

Tekst en fotografie: Sam Fish

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding