Afbeelding
Foto: Leuk op Goeree

Het leven

Dit artikel typ ik in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis. Ik val maar met de deur in huis: begin juli heb ik de diagnose kanker gekregen, een enorme klap in mijn leven en dat van mijn geliefden. Momenteel zit ik volop in de chemokuren en hoop dat deze goede dingen doen in mijn lijf. Daarom is het wat stiller van mijn kant, zowel offline en op social media en mijn blog Leukopgoeree.nl.

Twee jaar Flakkee

Inmiddels wonen we twee jaar op Goeree-Overflakkee. En of ik ooit één moment spijt heb van onze verhuizing? Geen één. Met name de warmte die wij hebben gevoeld na het bekend worden van mijn situatie is ongelofelijk. Mensen uit de straat, moeders van school, zelfs mensen die ik vluchtig ken bieden hun hulp aan. Koken? Schoonmaken? Opvangen van hond of kind? Roep maar en wij staan klaar. Ook de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis van Dirksland zijn onvoorstelbaar lief en begripvol.

Als je geconfronteerd wordt met een dergelijk bericht als de diagnose kanker, sta je ook meer stil bij kleine dingen in het leven. Even een zonnestraaltje meepakken in de tuin. Een klein stukje fietsen door de polder, genieten van een bijzonder artikel in een tijdschrift of een mooi nummer op de radio. En natuurlijk is er veel tijd voor reflectie. Bijvoorbeeld wat voor mij Goeree-Overflakkee nou zo bijzonder maakt, waarom ik hier zo gelukkig ben. Daarom vind ik het fijn mijn favorieten nog even met jullie te delen.

Je kan me niet veel blijer maken dan gewoon een stukje te fietsen. Je stapt op je fietsje, rijdt binnen een paar minuutjes de polder in en je komt de mooiste dingen tegen. In het voorjaar het kleurenpalet van bloeiende tulpen, in de zomer een rijtje bomen dat prachtig is door al zijn eenvoud.

Al sinds we hier wonen ben ik een beetje verliefd op de dijk van Battenoord. Het is een heerlijke plek waar je overheen fietst of wandelt, met de wind in je haar. Kijkend naar de Grevelingen, of als je daar geen zin in hebt, blik vooruit en je gedachten laten waaien in de wind.

Ik ben opgegroeid met strand en zee en kom er van kinds af aan heel graag. Net mijn moeder wat dat betreft. Zelfs op vakanties zoeken wij vaak de zee op. Het zand aan je voeten in de zomer, de voetstappen van je laarzen die je achterlaat in het najaar. En sinds we de hond hebben is het eigenlijk nog meer genieten. Hij is dol op de zee en het is een groot feest om hem te zien dollen in het water. Je vindt ons dan ook regelmatig op het prachtige strand van Ouddorp.

Afbeelding
Afbeelding