Het belang van goede infrastructuur

Goeree-Overflakkee was vroeger, vóór 1964, alleen per boot bereikbaar. Een geïsoleerd eiland. Dat is het allang niet meer. Je kunt via verschillende bruggen en dammen het eiland op en af. Geïsoleerd is Goeree-Overflakkee niet meer, al zijn er mensen die denken dat het ergens in een uithoek ligt. Dat is zeker niet het geval: ons prachtige eiland ligt op geringe afstand van de Randstad en heeft een centrale positie in de zuidwestelijke delta tussen Rotterdam en Antwerpen.

Dat laatste is positief, maar brengt ook met zich mee dat we in een drukke regio wonen en werken. De wegen rond Goeree-Overflakkee – denk aan de A29 – zijn regelmatig overvol. En ook op het eiland zelf kan het drukke verkeer voor oponthoud zorgen. In de zomer richting het strand, bijvoorbeeld. Maar de dagelijkse drukte op bijvoorbeeld de N59 en bij de rotonde van Middelharnis is ook een gegeven.

Hoe is het met de bereikbaarheid van Goeree-Overflakkee? Wat kunnen we verwachten? Staan er verbeteringen op stapel? En – ook heel belangrijk – hoe staat onze digitale bereikbaarheid ervoor? Dit themanummer van GO! gaat in op onder andere deze vragen. Er komen diverse ervaringsdeskundigen aan het woord én de wethouder van verkeer.

Veel leesplezier en een plezierige decembermaand!

Jeroen den Hollander

Voorzitter VEERO