De winnaars van de vorige Ondernemersprijs in 2016. Wie zijn op 11 april 2019 hun opvolgers?
De winnaars van de vorige Ondernemersprijs in 2016. Wie zijn op 11 april 2019 hun opvolgers? Foto: Eilanden-Nieuws

Wie wint de Ondernemersprijs 2019?

Tot 21 januari 2019 kunnen ondernemers zich aanmelden voor de Ondernemersprijs Goeree-Overflakkee 2019. De feestelijke uitreiking is op 11 april 2019. De prijs is een initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee, de FOGO, Smart Water, Rabobank Het Haringvliet en Eilanden-Nieuws.

Het is de zesde keer dat de Ondernemersprijs Goeree-Overflakkee wordt uitgereikt. De vorige keer, in het voorjaar van 2016, ging de prijs naar Goemaat Glas (categorie ondernemers die zes jaar of langer actief zijn) en Werelds aan het Strand (categorie ondernemers die minder dan zes jaar geleden zijn begonnen).

De initiatiefnemers sluiten deze keer aan bij het thema Smart Water, de visie van onder meer de gemeente en ondernemers op de regionale economische ontwikkeling op Goeree-Overflakkee tot 2050. De jury gaat de deelnemers aan de Ondernemersprijs daarom mede beoordelen aan de hand van Smart Water-aandachtsvelden. Denk daarbij aan voedsel en zorg, voedsel en recreatie, big data en robotica, circulaire economie en duurzaam wonen. Daarnaast zijn er algemene criteria, zoals visie en strategie, samenwerking, innovatie, marketing en betekenis voor de regio.

Meedoen kan onder andere als de onderneming is gevestigd op Goeree-Overflakkee en de financiële gegevens van twee aansluitende boekjaren overlegt. Twee leden van de stuurgroep, accountant Steef Visser en Jan Verhage van de Rabobank Het Haringvliet, beoordelen de cijfers en informeren hierover uitsluitend de jury.

De jury beoordeelt de deelnemers op grond van de ingevulde antwoorden op het vragenformulier, een diepte-interview en een bedrijfsbezoek. De winnaar krijgt naast de eeuwige roem een dag van een gerenommeerd advies- of consultancybureau om een onderwerp naar keuze uit te diepen. Het uiteindelijke doel hiervan is om de onderneming nóg beter te laten functioneren.

Voordelen

Jan Verhage van de Stuurgroep Ondernemersprijs roept ondernemers op zich aan te melden. Hij noemt meerdere voordelen: "Ten eerste is het altijd goed om kritisch naar je bedrijf te kijken en jezelf een spiegel voor te houden. Je laat van buitenaf kritisch je bedrijfsprocessen beoordelen en krijgt tips en trucs. Meedoen is goed voor je imago en dat van je personeel, want je timmert aan de weg. Je bekendheid groeit, zeker als je bij de drie kanshebbers op de prijs zit. Die kanshebbers, drie in beide categorieën, kunnen allemaal een bedrijfsfilm tegemoet zien. Als je wint krijg je bovendien deskundige ondersteuning."

Inschrijven voor de Ondernemersprijs kan via: www.eilandennieuws.nl/ondernemersprijs.

Meer informatie bij Jan Verhage: 06 10 10 17 63