Afbeelding
Foto: Wim van Vossen

TVL Verhuur maakt werken op hoogte mogelijk

Installateurs, schilders, glazenwassers, bouwers, hoveniers, particulieren en anderen die weleens de hoogte in moeten om hun werk te doen, komen er steeds vaker achter dat een hoogwerker een uitkomst is. Theo van Lenten van TVL Verhuur merkt een toenemende interesse voor de hoogwerkers die hij verhuurt.

Drie jaar geleden begon Van Lenten met TVL Verhuur, in samenwerking met een verhuurder van hoogwerkers in Zwartewaal. "Ik heb wat met hoogwerkers en met de techniek ervan", zegt de zzp'er, die zijn opslag aan de Deltahaven in Stellendam heeft. "Vanaf 2000 ben ik torenkraanmachinist en mobiele hijskraanmachinist. Hoe hoog je dan werkt als torenkraanmachinist? Vanaf 30 meter, maar mijn maximum was 126 meter. Dat was bij de bouw van de Coopvaarttoren in Rotterdam." Van Lenten vertelt dat hij enorm genoten heeft van het formidabele uitzicht over de Maasstad en verre omgeving.

Toen hij nadacht over de uitbreiding van werkzaamheden als zzp'er, ontstond het idee om hoogwerkers te gaan verhuren. "Ik dacht dat daar zeker mogelijkheden voor waren op de Kop van Goeree-Overflakkee." Dat klopte. Inmiddels kan het verhuurbedrijf onder andere installatiebedrijven, bouwbedrijven, schilderbedrijven en diverse klussenbedrijven tot zijn klantenkring rekenen.

"Het begon met een zelfrijdende knikhoogwerker van 10 meter. Het eerste jaar presenteerde ik TVL Verhuur op Trekkertjesdag en de Visonbeurs in Ouddorp, en via sociale media en de website. Vorig jaar heb ik een zelfrijdende knikhoogwerker van 12 meter toegevoegd. Daarmee kun je hoger en heb je als schilder of glazenwasser een groter zijdelings bereik. Daarnaast heb ik een schaarhoogwerker met een werkhoogte van 10 meter waarmee je recht omhoog kan. Dat is weer handig voor installatiewerkzaamheden, of als je bijvoorbeeld een plafond moet spuiten." Klanten die andere wensen hebben, kloppen niet tevergeefs bij TVL Verhuur aan. Het bedrijf verhuurt namelijk zo nodig ook autohoogwerkers (tot een hoogte van 25 meter) en aanhangerhoogwerkers. Alle verhuurde hoogwerkers zijn VCA gekeurd en voldoen aan alle wettelijke veiligheidseisen.

Sky High

Recent wist TVL Verhuur het agentschap van Sky High te verwerven voor de regio Zuidwest-Nederland. Theo van Lenten: "Ik zie veel kansen en mogelijkheden, want Sky High levert degelijke, betrouwbare zelfrijdende hoogwerkers tot 13 meter. Er is veel interesse voor, zeker door de nieuwe batterijpack en hoogfrequentielader waarmee je na een laadbeurt twee dagen kunt werken. Het is een gerenommeerd Belgisch merk; ik weet er inmiddels veel van, ook van de techniek. In mijn staat nu een boomsnoeihoogwerker van Sky High als demonstratiemodel. Bel gerust voor een demonstratie bij u op de werkplek."

Dat de belangstelling voor hoogwerkers toeneemt is volgens Van Lenten niet vreemd. "Als je bijvoorbeeld een gevel of boeidelen moet verven is een ladder levensgevaarlijk. Terwijl je een rolsteiger moet opbouwen en afbreken. Met een hoogwerker ben je veel minder tijd kwijt. Je kunt gelijk beginnen en heel gemakkelijk met je busje verf in de manbak naar boven. Een valgordel zorgt voor extra veiligheid in de manbak, maar is niet verplicht als de balustrade minimaal 1.10 meter is. Zo'n hoogwerker is ook handig als je bijvoorbeeld een dak moet repareren, pannen recht leggen na een storm of bomen snoeien. Veel particulieren weten mij ook te vinden."

Een zelfrijdende knikhoogwerker huren kost 180 euro per dag of 400 euro per week, terwijl de huur van een schaarhoogwerker 75 euro per dag of 245 euro per week is (alle bedragen exclusief btw).

Wie huurt bij TVL Verhuur krijgt de hoogwerker op de werkplek of thuis afgeleverd. Theo van Lenten geeft een instructie en gaat een keer samen met de klant naar boven. Dan volgt het tekenen van de huurovereenkomst, waarin ook de verzekering voor bijvoorbeeld schade en diefstal is geregeld én waarin ook staat dat als er uitval is door een storing er binnen 24 uur een andere hoogwerker staat als de storing ter plaatse niet verholpen kan worden. "Kan de hoogwerker er niet bij? Dan huren we gewoon een mobilekraan in, mocht dat nodig zijn. TVL Verhuur probeert samen met u op hoogte een oplossing te vinden… Eerst een demonstratie? Ook dat is mogelijk."

Meer informatie: www.tvlverhuur.nl.

Tekst: Kees van Rixoort

Fotografie: Wim van Vossen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding