Afbeelding
Foto: CSG Prins Maurits

Leerlingen CSG Prins Maurits gaan voor combinatie van Natuur, Recreatie, Veiligheid en Aquacultuur

Havo-5 leerlingen CSG Prins Maurits dragen met het vak NLT (Natuur, Leven en Technologie) bij aan de ontwikkeling van Goeree-Overflakkee. Voor de module Deltatechnologie kozen de leerlingen voor een mogelijke herinrichting van Goeree-Overflakkee als deel van het Deltagebied, waarbij er aandacht moest zijn voor Natuur, Recreatie, Veiligheid en Aquacultuur.

Een van de projectgroepen liet met haar zelf geprinte 3D-model een mogelijke herinrichting van het gebied ten westen van de monding van de haven van Middelharnis zien. Met gekleurd water tonen zij aan hoe je daar zoetwater-aquacultuur (kleur geel) kunt combineren met natuur en recreatie in een deel zoutwatergebied (kleur blauw). Een andere groep besteedde aandacht aan de milieueducatie rond de Slikken van Flakkee.

CSG Prins Maurits draagt niet alleen regionaal bijVoor de vwo- en havo-bovenbouw heeft CSG Prins Maurits een contract met Worldschool voor het leveren van bemiddelingstaken in diverse vormen van onderwijs voor onze leerlingen. Voor beide schooltypen kan aan het "Consultancy, Research and Design" sub-programma worden deelgenomen met profielwerkstuk-trajecten. Dit betreft opdrachten die door kleine ontwikkelingsorganisaties worden aangeleverd aan Worldschool en waar groepjes van onze leerlingen een oplossing of product voor gaan bedenken. De resultaten, in het Engels, worden op het jaarlijks Worldschool-event gepresenteerd aan een groep van ongeveer twintig medeleerlingen van andere scholen, de opdrachtgever en experts.

Ideeën voor een groenere samenleving gepresenteerd op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Vrijdag 16 maart was de dag dat leerlingen die het vak NLT volgen op het vwo-5 hun eindpresentaties brachten op het ministerie aan de Rijnstraat 8 in Den Haag. Onder toeziend oog van Koning Willem I, de koopman-koning en voorvechter van infrastructurele ontwikkeling van ons land. Ieder NLT-groepje had een apart thema bestudeerd en onderzocht op Goeree-Overflakkee met betrekking tot verduurzaming van energie, huizen, circulaire economie of urban mining. De ambtenaren werden van adviezen voorzien welke aanpak op het eiland goed werkt en welke wijzigingen verder te verwachten zijn of welke aanpak nog nader moet worden uitgewerkt. Na levendige discussies zowel van de kant van de leerlingen als de ambtenaren, ontvingen de leerlingen hun Worldschool-certificaten!

Benieuwd naar deze toekomstig natuurkundigen, weg -en waterbouwkundigen of landschapsarchitecten? Benieuwd hoe leerlingen van CSG Prins Maurits een bijdrage kunnen leveren aan uw bedrijf of organisatie? Onderwijs in realistische context, maak het ook mee! Neem contact op met Pieter Brandwijk pn.brandwijk@csgpm.nl.

Afbeelding