Afbeelding
Foto:

NETW ICT-diensten:
IT-diensten op abonnementsbasis voor MKB

In kantoorpand De Kortenaer in Stellendam is het bedrijf NetW gevestigd. Het bedrijf levert een scala van IT-diensten voor het MKB, hierbij staan 'gedrevenheid' en klantvriendelijkheid' centraal.

Directeur Jasper Tiemann vertelt dat NetW een breed ICT-pakket biedt voor MKB-bedrijven. "Met onze diensten richten wij ons vooral op het MKB. Bedrijven die geen eigen IT-afdeling hebben, daar fungeren wij als de IT-afdeling, bedrijven met een IT-afdeling ondersteunen we zodat zij de beschikking hebben over onze producten, ons datacentrum en expertise."
"Samen met de klant stellen we een efficiënt IT-plan op, dat passend is voor het bedrijf." Dit 'maatwerkpakket' kan uit verschillende diensten bestaan. Zo worden bedrijven geadviseerd om een zo goed mogelijke keuze te maken als het gaat om aanschaf van computers, randapparatuur en software, maar ook advies met betrekking tot het netwerk en de bedrijfstoepassingen is hier een onderdeel van. "Hoewel de veranderingen in de IT-wereld snel gaan, is het lang niet altijd nodig dat de duurste en modernste apparatuur wordt aangeschaft. Om de juiste keuze te maken fungeren wij als een betrouwbare en betrokken partner voor onze klanten", benadrukt Jasper Tiemann.
Beveiliging krijgt ook de nodige aandacht, zo wordt voor elke klant een risicoanalyse gemaakt en een disaster-recovery-plan. De back-up kan bijvoorbeeld zo ingericht worden dat er na een calamiteit direct verder gewerkt kan worden vanuit het datacentrum van NetW.

Verbindingen

Bij advies en begeleiding van bedrijven worden gestructureerde automatiseringsoplossingen geboden. Zo kan de totale workflow binnen een bedrijf worden geoptimaliseerd, iets wat uiteindelijk geld oplevert voor de klant. NetW biedt daarvoor zakelijke hoogwaardige internetverbindingen aan (glasvezel, VDSL, 4G, etc.). Deze verbindingen zijn beveiligd tegen, onder andere, DDOS-aanvallen en worden geleverd met een uitgebreide firewall. Over deze verbindingen kan NetW VOIP-telefonie leveren, VPN-verbindingen verzorgen voor de thuiswerker en medewerkers in de buitendienst. Er kan ook een directe verbinding gemaakt worden naar de cloud van bijvoorbeeld Microsoft of de private cloud in het datacentrum. E-mail, telefonie en bedrijfsapplicaties worden hierdoor met elkaar verbonden voor een optimale communicatie binnen het bedrijf en naar de klanten van het bedrijf.

'Verzekering'

"Onze diensten kunnen als een soort verzekering worden gezien", legt Jasper Tiemann uit. "Voor een vast bedrag per maand zorgt NetW, door middel van monitoring, proactief onderhoud, remote- en on-site support dat alles op rolletjes blijft draaien. Mocht er zich dan toch een calamiteit voordoen dan zorgen wij dat deze wordt opgelost en dat kost de klant niets extra. Absolute veiligheid is niet te garanderen maar wij garanderen wel dat we het probleem oplossen en verzekeren hiermee de bedrijfscontinuïteit van de klant."

Abonnementsvorm

NetW doet in principe niet aan uurtje factuurtje. "Wij sluiten met onze klanten een abonnement af. De klant betaalt een vast bedrag per maand voor onze diensten. Voor dit bedrag kunnen ze altijd een beroep op ons doen. Dit geeft zekerheid voor de klanten. Ze weten waar ze aan toe zijn en komen zo nooit voor onverwachte kosten te staan."
NetW heeft een uitgebreid werkgebied en mag een groot aantal MKB-bedrijven tot haar klanten rekenen. Onder hen zijn ook veel bedrijven van Goeree-Overflakkee. "NetW gaat voor de langetermijnrelatie en is ook bereid om te investeren in deze relatie", aldus Jasper Tiemann. Hij benadrukt dat voor hen het vertrouwen van klanten een grote plaats inneemt in de bedrijfsstrategie.
Het Stellendamse bedrijf ziet - tot haar tevredenheid - de activiteiten steeds verder uitbreiden. Hierbij tekent Jasper Tiemann aan: "Wij groeien, maar dit dient wel zonder kwaliteitsverlies te gebeuren…"

NetW
Korteweg 2a
3251 LE Stellendam
0187-712003
www.netw.nl