Afbeelding
Foto:

Bedrijven hebben ruimte nodig,

letterlijk en figuurlijk

Voor u ligt weer een nieuw magazine, boordevol informatie, verhalen, achtergronden van het bedrijfsleven op onze mooie eiland.

Deze keer gaat het over bedrijfsterreinen en gezamenlijke acties op de verschillende terreinen en/of gebieden. De BIZ (Bedrijven Investeringszone) is hier een goed voorbeeld van. De BIZ is een mooi instrument (door de overheid mogelijk gemaakt) om in een bepaald gebied met alle ondernemers diverse initiatieven van de grond te krijgen. De lasten worden door alle aanwezige partijen in het gebied evenredig gedragen. Zo draagt iedereen in het gebied bij én profiteert iedereen mee.

Er liggen verspreid op ons eiland een aantal bedrijventerreinen. Op verschillende is nog ruimte voor uitbreiding of nieuwbouw. Hoe fijn zou het zijn als deze beschikbare ruimte de komende jaren ingevuld wordt. Nieuwe of uitbreidende bedrijven zijn goed voor onder andere werkgelegenheid en koopkracht.

Samen met de gemeente, moeten we verder blijven kijken en zorgen dat er ook in de toekomst, letterlijk en figuurlijk, ruimte blijft voor bedrijven.

Er is genoeg werk aan de winkel.

Ik wens eenieder een goed voorjaar toe.

Daan Buijze

Voorzitter VBGO

Afbeelding