Afbeelding
Foto:

Tonisseweg: Van Praxis tot Partyservice

Op bedrijventerrein Tonisseweg is een grote variëteit aan ondernemers gevestigd. Van Sauna en Welness Cleopatra tot Lambert Kozijnen en van het GO College tot de Praxis. Het bedrijventerrein is in de jaren negentig ontwikkeld naast de doorgaande weg bij Oude-Tonge. Het wordt begrensd door de Oudelandsedijk, Stationsweg en de Blauwepanneweg. Ondernemers roemen het feit dat vanaf Oude-Tonge zowel Rotterdam als Antwerpen goed bereikbaar zijn.

In 2003 is de Ondernemersvereniging Tonissweg opgericht, die telt volgens de website momenteel circa 50 leden. Om de veiligheid te waarborgen is er een Bedrijven Investeringszone (BIZ) opgericht. "Het is een feit dat de cijfers dusdanig beter zijn dan in de periode voor de BIZ," zegt Loran van den Ouden van de BIZ Tonisseweg. Hij is enthousiast over de gezamenlijke preventieve maatregelen om criminaliteit te voorkomen. "De afgelopen vier à vijf maanden is er geen enkel incident geweest." Vorig jaar is er na de eerste periode van vijf jaar gestemd over een nieuwe termijn van vijf jaar. Van de ongeveer honderd aanwezigen waren er slechts twee personen die tegen stemden. Loran van den Ouden: "Iedereen ziet het voordeel in van collectieve beveiliging."

Loran van den Ouden legt uit dat er vooral in de aanloopfase veel werk moet worden verzet. Dan zijn er echt een paar actieve ondernemers nodig die er samen de schouders onder zetten. In Oude-Tonge heeft Paul van het Hof veel werk verzet om de BIZ van de grond te krijgen. En ook rondom de start van een nieuwe termijn na vijf jaar is er een piek wat betreft de werkzaamheden. In rustigere periodes steekt Loran van den Ouden ongeveer 2 tot 4 uur per week in zijn taken voor BIZ. Hij heeft dat er voor over: "Als er geen incidenten zijn, dan geeft dat veel voldoening."

Bedrijvenpark Tonisseweg huisvest een aantal bekende Flakkeese ondernemingen, zoals Breeman Tweewielers, Deltarent, Coöperatie Deltawind, Barendregt Mechanisatie en Hamburg Verhuur. Daarnaast zijn er bedrijven die wellicht minder bekend zijn, maar wel in het oog springen. Carskin Pro bijvoorbeeld, waar auto's door middel van carwrapping van iedere gewenste kleur of belettering kunnen worden voorzien. Inrush verzorgt veiligheidsopleidingen voor mensen die werken met zowel laag- als hoogspanning.Partyservice Nederland serveert al sinds 1983 de lekkerste gerechten en organiseert mooie evenementen. En zo zijn er nog veel meer bijzondere bedrijven te vinden. Het is duidelijk. Bedrijvenpark Tonisseweg is de thuisbasis voor een mix van allerhande gedreven ondernemers.

www.tonisseweg.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding