Afbeelding
Foto:

Wijnadvies

Graag voor zie ik u elk kwartaal van informatie over wijnen in het algemeen, wijn/spijs combinaties en de wijnen van de Jumbo supermarkt in Ouddorp. Elk kwartaal mag ik een bijdrage leveren in het nieuwe blad: Beleef GO. Daar ligt meteen een mooie link. Wijn drinken is namelijk een beleving. U zult misschien zeggen, wat een onzin ik drink een glas wijn, omdat ik daar zin in heb en het lekker vindt. Dat is ook juist en het belangrijkst, wijn is namelijk gewoon heel lekker. Echter heb je in wijn zoveel variatie, dat het een beleving wordt als je afstapt van de wijn welke je elke week of weekend drinkt. Ik zou u graag uit willen dagen om een keer een andere wijn te drinken, dan een Merlot uit Chili of een Chardonnay uit Argentinië. Uiteraard is daar niets mis mee, maar wijn heeft zoveel meer te bieden.

Ik zal me even kort voorstellen, ik ben Coen Sperling, eigenaar van de Jumbo Supermarkt in Ouddorp. Eerst vanaf 2009 eigenaar van de C1000 Supermarkt en sinds februari 2014 werken wij met de unieke jumbo formule. Het breedste assortiment, de beste service en de laagste prijs. Dit geldt voor al uw boodschappen. Op het gebied van wijn hebben wij ook een ruime keuze voor u beschikbaar. Wij zijn de wijnsupermarkt bij uitstek vanwege het brede assortiment en de kennis die we in huis hebben. Op dit moment volg ik zelf de opleiding tot vinoloog. Ik dien daar nog één examen voor af te leggen. Wanneer de opleiding is afgerond, gaan wij dat zeker met u vieren in de vorm van scherpe aanbiedingen! Voor het zomerseizoen wordt er eveneens nog een proeverij georganiseerd, waarbij u gratis kennis kunt maken met een deel van ons assortiment. U wordt daar nog nader over geïnformeerd in de winkel, via de krant en op facebook. Wij bieden u vele wijnen aan in diverse prijscategorieën. Wij hebben naast het standaard assortiment van Jumbo extra wijnen toegevoegd via andere leveranciers. Naast de wijnen in het schap, hebben wij een wijnkeuzemeubel ontwikkeld met het bedrijf Winestein. In dit rek liggen 18 wijnen, waarvan u er 1 kan selecteren door op de touchscreen aan te geven wat u eet, voor welke gelegenheid u de wijn nodig heeft etc. U krijgt dan een advies, waarbij op basis van scores de beste wijn voor dit gerecht of die gelegenheid zichtbaar wordt. Ik raad u zeker aan een keer gebruik te maken van dit meubel, dit kan leidden tot verrassende keuzes die uw eetmoment tot waar genieten kan maken.

Jumbo Sperling heeft een aantal keer per jaar seizoensdeals. Zo koop je nu 2 flessen Gato Negro wijnen voor slechts € 7.99. Normaliter kosten deze wijnen € 4,79 per fles. Deze wijnen zijn afkomstig uit Mendoza, Argentinië. Neem dan ook een keer een andere variant, bv. de Malbec. Deze rode wijn heeft mooie tonen van zwarte bessen, is vol en soepel van smaak en past prima bij roodvlees of een pastagerecht. Ook lekker bij een stukje belegen kaas. U kunt ook kiezen voor de Merlot of de Cabernet Sauvignon. Wat betreft wit heeft u de keuze uit Sauvignon Blanc of Chardonnay. Over het algemeen is de Sauvignon Blanc wat frisser van smaak, met tonen van citrus en groene appel. De Chardonnay is wat voller van smaak, met tonen van tropisch fruit. De Sauvignon Blanc is een prima wijn om als aperitief te drinken. De Chardonnay kunt u bijvoorbeeld drinken bij een kip –of visgerecht.

Jumbo Sperling heeft naast de reguliere Facebookpagina ook een Facebookpagina die gericht is op u als wijnliefhebber: Sperling wijn en dranken. Op deze facebookpagina staan regelmatig leuke winacties, aanbiedingen en inspiraties.

In de volgende editie hoop ik u meer te vertellen over de zomerwijnen die Jumbo aanbiedt en de trends op het gebied van wijn deze zomer.

Tot slot zou ik zeggen, geniet maar drink met mate!

Coen Sperling

Afbeelding
Afbeelding