Afbeelding
Foto: Koppelman Keuken- en Meubelmakerij

'Van kleiner naar groter'

Nadat Paul Koppelman zeven jaar geleden zijn bedrijf Hout in Huis en Tuin begon, is er veel veranderd. Het eenmansbedrijf in Sommelsdijk heeft zicht meer en meer ontwikkeld tot een producent van op maat gemaakte keukens en grotere meubels als kasten. Daar hoort een andere naam bij, dacht de ambachtelijke meubelmaker: Koppelman Keuken- en Meubelmakerij. De nieuwe naam is ingegaan per 1 maart 2018. Naast de bedrijfsnaam is ook de website vernieuwd.

Paul Koppelman is opgeleid tot bouwkundig tekenaar. Hij werkte twaalf jaar voor architectenbureaus in Middelharnis. Toen was het mooi geweest. "Het was fijn om te doen en ik heb er ook veel van geleerd, maar ik was het binnen zitten zat. Toen ben ik als opzichter bij Rijkswaterstaat aan de slag gegaan. Ik reed in zo'n gele auto rond in de regio Rotterdam." Dat beviel goed, maar de vrijwel onophoudelijke reorganisaties bij Rijkswaterstaat spraken minder tot de verbeelding.

Paul Koppelman maakte in zijn vrije tijd al van alles van hout, zoals kastjes, dienbladen, tafeltjes, trapjes, krukken, ledikantjes, bureaus en tuinmeubelen. Dat liep als een trein. "Het werd steeds drukker. Toen er weer wat ging veranderen bij Rijkswaterstaat, dacht ik: ik stop daar en ga voor mezelf beginnen." Dat was de start van Hout in Huis en Tuin.

Waren het in de beginjaren vooral kleine meubelen die Koppelman in zijn werkplaats aan de Dorpsweg maakte, de laatste tijd is de focus meer en meer komen te liggen op keukens en grotere meubels als kasten, inbouwkasten en tafels. "Van kleiner naar groter."

Op de kaart

"Met de nieuwe naam, Koppelman Keuken- en Meubelmakerij, wil ik mijn bedrijf nog wat meer op de kaart zetten en in één oogopslag duidelijk maken waarvoor men bij mij terecht kan." Dat is het ontwerpen, fabriceren en monteren van keukens en meubels. In alle mogelijke stijlen, van modern tot klassiek.

Koppelman benadrukt dat maatwerk zeker niet onbetaalbaar hoeft te zijn. "Ik ben alleen, dus de klant hoeft ook geen verkopers, een showroom en een wagenpark te betalen." Verder onderscheidt Koppelman Keuken- en Meubelmakerij zich door een persoonlijke aanpak ("Ik ga altijd naar de mensen toe om de mogelijkheden te bekijken"), een volledige productie in eigen huis (achter de werkplaats is een spuitcabine) en een prima service.

Tekst: Kees van Rixoort, foto's: Koppelman Keuken- en Meubelmakerij

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding