Afbeelding
Foto: Bakkerij Van Harberden

Snelle mantelzorgwoning

Zorgbouw ZuidWest uit het Zeeuwse Nieuwerkerk heeft een nieuw concept ontwikkeld voor een snelle realisering van een mantelzorgwoning. Via maatwerk wordt de bouw aangepast aan de wensen van de opdrachtgever.

Er is door de vergrijzing en het beleid van de overheid om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen veel vraag naar mantelzorgwoningen. Er zijn er al diverse gebouwd in de regio. Doorgaans gaat het om woningen voor hulpbehoevende senioren of gehandicapten. De woning wordt dan in de tuin van een van de kinderen geplaatst of bij een van de andere mantelzorgers.

Het unieke van de woningen van Zorgbouw Zuidwest is dat ze betaalbaar zijn en op maat worden gemaakt. Hierdoor zijn woningen te realiseren die volledig voldoen aan de wensen van de gebruikers én zijn aangepast aan de ruimte die beschikbaar is.

De woning is doorgaans voorzien van een woonkamer met keuken, een slaapkamer en een badkamer. Natuurlijk is alles gelijkvloers en rolstoelvriendelijk.

De bouwtijd is ongeveer zes weken.

Meer informatie: www.zorgbouwzuidwest.nl.

Drukkerij De Waal heet nu

Koppelaar MixMedia

Drukkerij De Waal, een naam die bijna honderd jaar een begrip was op het eiland, is met ingang van 1 januari van dit jaar verdwenen. De drukkerij gaat verder onder de naam Koppelaar MixMedia b.v.

Drie jaar geleden nam drukkerij De Waal drukgroep Maasland & Ruygrok over en in april 2017 drukkerij Het Westland. De drie grafische bedrijven gaan nu verder onder één naam. De familie Koppelaar is al vier generaties aan de drukkerij De Waal verbonden en vanaf nu is in Koppelaar MixMedia de familienaam ook zichtbaar geworden.

MixMedia in de bedrijfsnaam geeft aan dat er met het samengaan van de verschillende bedrijven verschillende professies bij elkaar zijn gekomen, die elkaar onderling versterken. Vrij uniek is het 'voedselveilig drukken', een vorm van drukwerk die slechts een beperkt aantal drukkerijen in huis heeft. Het bedrukken en maken van koffiebekers met een eigen logo voor bedrijven of verenigingen is een andere activiteit van Koppelaar MixMedia.

Zie ook: www.k-mm.nl.

Bakkerij Van Harberden 100 jaar

In december 1917 schreef D.H. Israël, in Melissant kortweg Dirk Isrel genoemd, zijn bakkerij in bij de Kamer van Koophandel. Het ligt voor de hand dat hij in januari 1918 is gestart. Honderd jaar later viert bakker Jan van Harberden het honderdjarig bestaan van de bakkerij.

Bakker Jan van Harberden, de vader van de huidige bakker, nam de bakkerij in Melissant in 1975 over van bakker Van Brussel, die op zijn beurt opvolger was van bakker Israël. De jarige bakkerij viert het eeuwfeest door middel van acties en de uitgave van het boekje 'Bakkersgeheimen'. Het boek, dat voor 7,50 euro te koop is, bevat een overzicht van honderd jaar bakken door de Melissantse bakkers en een aantal van hun recepten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding