Afbeelding
Foto: Wurld

Leveranciers kunnen zich aanmelden

voor Collectieve Inkoop Zonnepanelen

Op 19 maart start in de provincies Zuid-Holland en Zeeland de Collectieve Inkoop Zonnepanelen van Vereniging Eigen Huis, in samenwerking met iChoosr. Hierbij worden geïnteresseerden in zonnepanelen samengebracht en ontzorgd bij het aanschaffen van zonnepanelen. Voor leveranciers en installateurs biedt het de kans een grote groep klanten efficiënt te bedienen.

David Dalderup, Business Manager bij iChoosr: "Je kan in één keer, zonder tijd en geld te investeren in marketing en sales, een grote groep klanten helpen. Wij verzamelen en informeren geïnteresseerde consumenten in een bepaalde regio. Wanneer de klanten bij de leverancier terecht komen, hebben zij al 'ja' gezegd tegen een aanbod voor zonnepanelen. De leverancier kan zich daardoor richten op de uitvoering.''

Leveranciers die interesse hebben om deel te nemen aan de Collectieve Inkoop Zonnepanelen doorlopen een kwalificatieproces. Hierbij ligt de focus voornamelijk op kwaliteit. Zo komt onder andere het contact met de klant aan bod, de producten en de uitvoering van de installaties. Daarnaast moet een leverancier minimaal 500 installaties kunnen uitvoeren in een periode van een half jaar.

Leveranciers en installateurs kunnen zich vóór 9 maart aanmelden via ichoosr.nl/leveranciers.

Wurld werkt voor Hotelsterren

Wurld, gevestigd in Sommelsdijk en Schipluiden, komt binnenkort met een nieuwe versie van Klasse. De webapplicatie classificeert hotels in achttien Europese landen. Hotels kunnen één tot en met vijf sterren behalen en zich nog meer onderscheiden met de 'superior'-status. Koninklijke Horeca Nederland heeft de uitvoering van deze classificatie toevertrouwd aan Hotelsterren. Alleen hotels die op deze website worden vermeld zijn geclassificeerd volgens de Europese Hotel Classificatie.

Via de webapplicatie van Hotelsterren zijn de gegevens van aangesloten hotels en hun classificaties te beheren. De adviseur van Hotelsterren en de hotelier hebben beiden toegang tot Klasse. Een hotelier start zelf een classificatie op en geeft aan welke faciliteiten en services aanwezig zijn in het hotel. Een hotelier kan op ieder moment een adviseur van Hotelsterren vragen om een classificatiebezoek in te plannen.

Het volledige proces van aanvragen van de classificatie, het invullen van een classificatie, het toekennen van een sterwaardering tot de overhandiging van het sterrenschild is door Wurld geautomatiseerd. Naast het interactie ontwerp, de vormgeving en volledige technische realisatie van Klasse realiseerde Wurld ook de volledige corporate identity van Hotelsterren. De Klasse applicatie is gerealiseerd in opdracht van Centrum voor Publieke Innovatie in Oude-Tonge.

Wurld is het bedrijf van de online mediaspecialisten Meijk van Nimwegen en Toon Schulten.

UFA teleurgesteld

"De visserijsector, de wetenschap en United Fish Auctions (UFA) zijn teleurgesteld over de stemming van het Europees Parlement om de pulstechnologie te stoppen", reageert UFA-directeur Johan van Nieuweenhuijzen.

"De pulstechnologie betekent minder bodemberoering, minder bijvangst, lager brandstofverbruik, minder CO2-uitstoot en een betere kwaliteit vis. Deze voordelen betekenen meer duurzaamheid en efficiency. De Nederlandse visserij loopt voorop in innovatie en weet zich hiermee in Europa te onderscheiden. Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft de verbeteringen in duurzaamheid."

Is er nog hoop? "Definitieve besluitvorming over de pulsvisserij vindt begin 2019 plaats in de triloog (Europees Parlement, Europese Commissie en Raad van Ministers). De Nederlandse overheid en visserijsector overleggen om de voortgang en het plan van aanpak te bespreken. Voor de visserijsector betekent het tot de finale besluitvorming een grote onzekerheid, waardoor mogelijke investeringen worden uitgesteld", aldus Van Nieuwenhuijzen.

Afbeelding