Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Breicafé

Ook in 2019 is een ieder weer welkom in Breicafé Klein Parijs. "Breng u eigen brei- of haakwerkje mee en kom genieten van het samenzijn. Bent u nog nooit geweest, dan is dit misschien het moment om eens sfeer te komen proeven", aldus de organisatie. Het eerste breicafé van het nieuwe jaar is op donderdag 3 januari van 10.00 tot 12.00 uur aan de Reginahof 1. Het breicafé is om de week op donderdag. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Nieuwjaarsbingo

Donderdag 3 januari is er de nieuwjaarsbingo met een nieuwjaarsborrel en een lekker hapje en natuurlijk weer hele mooie geldprijzen. De zaal gaat om 18.45 uur open en de ballen starten om 19.30 uur in de Victoriahal, Philipshoofjesweg 57a.

GOEDEREEDE

Oliebollenactie

Vrouwenvereniging 'Tabitha' organiseert op maandag 31 december een oliebollenactie. De bollen worden gebakken en verkocht aan de Middelweg 2 bij de familie Slingerland. Er zijn ook enkele verkooptafels, met onder andere appelbeignet, advocaat, jam, aardbeien op sap, cake, koekjes, zakjes drop, fotokaarten, etc. De verkoping is van 9.00 tot 12.00 uur. U kan ze ook bestellen via de e-mail: hg.slingerland@kliksafe.nl. 10 oliebollen voor € 7,50 en de appelbeignets zijn € 1,50 per stuk. De opbrengst is voor de Hersteld Hervormde Gemeente te Goedereede.

Kinderbingo

Op vrijdag 4 januari 2019 is het tijd voor de kinderbingo van Oranjevereniging Goedereede! Deze gezellige middag vindt plaats in de Oostdam in Goedereede van 14.00 tot 16.00 uur. Er wordt een bedrag van 5 euro per kind voor vijf rondjes feestelijke kinderbingo gevraagd. Het festijn wordt speciaal georganiseerd voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

MELISSANT

Optreden Way Beyond

Op zaterdag 19 januari treedt de Flakkeese Band Way Beyond op in de Melishof. De kaartverkoop is reeds gestart. Kaarten kunnen op donderdagavond gekocht worden in Melishof of bij Leo Melissant auto, Watertoren 17 in Dirksland. De entree bedraagt € 10,-. Zaal open 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.

Nieuwjaarsreceptie

Donderdag 3 januari is er in de Melishof een nieuwjaarsreceptie. Hierbij is iedereen van harte welkom om samen te proosten op het jaar 2019. Dit onder het genot van een hapje en een drankje. De aanvang is 19.00 uur. Einde rond 20.30 uur. De organisatie is in handen van Stichting De Melishof.

MIDDELHARNIS

Kaartmiddag O-G-O

Zaterdag 5 januari wordt er een kaartmiddag gehouden in het het wijkcentrum aan de Doetichemsestraat 27. De organisatie is in handen van O-G-O. De aanvang is om 13.30 uur en de zaal is open om 13.00 uur. De kosten zijn € 3,- en bij binnenkomst is er een gratis kopje koffie/thee.

NIEUWE-TONGE

Oliebollen en appelbeignets

De oliebollen en appelbeignets worden weer gebakken volgens het vertrouwde recept en met de juiste kwaliteit. Ze kunnen besteld worden bij de fam. H. van Strien, tel.: 651238, of bij fam. R. Kom, tel.: 652128, of per mail: r.kom@hetnet.nl tot en met zaterdag 29 december 15.00 uur. Op maandag 31 december kunt u deze afhalen in Herv. Verenigingsgebouw 'Elim' aan de Zuiddijk 19, vanaf 9.30 tot ongeveer 11.30 uur. Mogelijk ook losse verkoop van oliebollen (€ 0,75) en appelbeignets (€ 0,75). Deze actie gaat uit van de Hervormde Gemeente van Nieuwe-Tonge en de opbrengst is voor het onderhoud van de monumentale kerk.

OUDDORP

Oliebollenverkoop

Maandag 31 december verkoopt de Hervormde Gemeente in Ouddorp (ingang via Hoenderdijk) weer overheerlijke oliebollen. De verkoop start om 8.00 uur en gaat door tot 11.30 uur. De oliebollen kosten 0,70 cent per stuk en u koopt er 6 voor 4 euro. De oliebollen kunt u deze ochtend ook proeven tijdens een heerlijke kop koffie.

Nieuwjaarsreceptie 55+

Nieuwjaarsreceptie

Woensdag 9 januari is er de nieuwjaarsreceptie bij de 55+ club in de Dorpstienden. Men is welkom vanaf 14.00 uur om elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen. Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje en een leuke presentatie. Graag van tevoren aanmelden i.v.m. de inkoop. Dit kan bij de 55+ club in de Dorpstienden in Ouddorp of bij Joke van Dam, tel.: 0187 682319. Woensdag 15 januari kunnen er weer poters gegeten worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, tel.: 0187 483366, e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl.

OUDE-TONGE

Oliebollenactie 'Vooruit'

Al enkele jaren bakken leden van Fanfareorkest Vooruit uit Oude-Tonge overheerlijke oliebollen, die ze rechtstreeks of online verkopen voor de zeer schappelijke prijs van 75 cent per stuk. Deze door Vooruit gebakken oliebollen zijn een begrip in Oude-Tonge en omgeving. Een groeiende schare liefhebbers meldt zich elk jaar bij het verkooppunt of bestelt oliebollen online. Ze zijn dan ook wel echt heel erg lekker en ze worden gebakken met liefde en toewijding. Uiteraard zullen er voor de liefhebbers ook oliebollen zonder krenten en rozijnen verkrijgbaar zijn. De opbrengst van de actie is bestemd voor het instrumentenfonds van het orkest. De oliebollen worden verkocht op zaterdag 29 december a.s. De verkoop vindt plaats op de hoek van het Stoofplein en de Arendsstraat en start om 08.30 uur 's morgens. De verkoopkraam zal de hele dag bemand zijn tot 16.00 uur. Vooraf bestellingen plaatsen kan via fanfareorkestvooruit@gmail.com. Deze actie wordt gesponsord door: Constructiebedrijf Abresch, DB Future Events, Felsbourg Badcultuur, Jumpzz, Lambert Kozijnen B.V. , Outdoor Westvoorne, VDO Advocatuur en Mediation.

Nieuwjaarsreceptie A.S.V.

De Algemene Senioren Vereniging (A.S.V.) houdt haar nieuwjaarsreceptie op woensdag 9 januari. De receptie 'met een hapje en een drankje' wordt gehouden in De Grutterswei van 14.00 tot 16.00 uur.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Woensdag 2 januari is er een bingo van de O-G-O. De bingo vindt plaats vanaf 13.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor € 3,50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. Daarna is er nog een verloting. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Zaterdagbingo O-G-O

Zaterdag 5 januari is er een bingo van O-G-O. Aanvang 19.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De koffie /thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes voor € 6,50 gespeeld. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Nieuwjaarsbingo 55+

Donderdag 3 januari organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN een gezellige Nieuwjaarsbingo. Naast de bingo wordt er ook op het nieuwe jaar geproost onder het genot van een heerlijk hapje en drankje. De aanvang is 14.30 uur; de zaal is open vanaf 14.15 uur. De bingo wordt gehouden in Het Haagse Huus te Stellendam. Entree: € 4,-. Opgeven bij mevr. M. van Oostenbrugge, tel.: 491653; of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel.: 602411. Opgeven kan tot en met 2 januari.